Sałatka żelatynowa żurawinowa II
Sałatka żelatynowa żurawinowa II może być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisami na przystawki. Na 68 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 16 porcji z 206 kalorii, 3G białka, oraz 10 g tłuszczu każdy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jeśli masz ananasa, bitą polewę, mieszankę galaretki malinowej i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Z łyżeczką wynik 13%, to danie nie jest tak ogromne. Spróbuj Sałatka Żelatynowa Brzoskwiniowo-Żurawinowa, Sałatka Żelatynowa Z Żurawiną I Ajerkoniakiem, oraz Żelatyna Żurawinowa Forma Sałatkowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Odcedzić ananasa, rezerwując syrop.
Dodać wystarczającą ilość wody do soku, aby 2 szklanki płynu. W rondlu na średnim ogniu połączyć płyn z żelatyną; mieszać do rozpuszczenia.
Zdjąć z ognia i schłodzić do częściowego ustawienia.
Ubić razem Serek i sos sałatkowy; dodać do mieszaniny żelatyny i wymieszać. Złóż ubitą polewę i dobrze wymieszaj. Wyjąć 1 1/2 szklanki mieszaniny i rezerwy. Do pozostałej mieszanki dodać ananas, żurawinę, orzechy i jabłka.
Wlać żelatynę i mieszankę owoców do dużego naczynia lub miski, a następnie wymieszać z zarezerwowaną mieszaniną. Przechowywać w lodówce do ostygnięcia.