Sałatka Żelatynowa Z Marchwi
Sałatka żelatynowa z marchwi to hor d ' oeuvre, która serwuje 8. Za 49 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 2G białka, 0g tłuszczu i w sumie 138 kalorii. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 101 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz pod ręką ananasa, marchewkę, mieszankę jell-O® i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe, bezmleczne i całe 30 dieta. Jest dostarczany przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 5 godzin i 15 minut. Z łyżką wynik 89%, to danie jest super. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Musująca Sałatka Żelatynowa, Świąteczna Sałatka Żelatynowa, oraz Sałatka Z Limonki Żelatynowej.
Instrukcje
W dużej misce przygotuj żelatynę cytrynową zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, używając zarezerwowanego soku ananasowego zamiast części wody. Wstaw do lodówki, aż zgęstnieje, około 1 godziny.
Gdy żelatyna zgęstnieje, dodaj ananasa i posiekaną marchewkę. Przykryj i wstaw do lodówki do zestalenia, co najmniej 4 godziny.
Polecane wino: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Gruener Veltliner
Chardonnay, Sauvignon Blanc i Gruener Veltliner to moje najlepsze typy sałatek. Sauvignon Blanc i Gruner Veltliner mają nuty herby, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do cierpkich winegret, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. The Cycles Gladiator Chardonnay z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
![Cycles Gladiator Chardonnay]()
Cycles Gladiator Chardonnay
Aromaty naprawdę wyskakują ze szkła. Papaja, brzoskwinie iananas na nosie z odrobiną prażonego dębu. Nektaryny i inne owoce pestkowe na przedpalacie. Dojrzałe, okrągłe smaki soku brzoskwiniowego i ananasa. Miękka kwasowość i bujna konsystencja owijają się wokół języka w kierunku tylnej części podniebienia.Pary z bogatymi, kremowymi smakami, takimi jak przegrzebki w pomarańczowym Beurre blanc. Również kurczak alfredo, owoce morza fettuccine lub dowolny makaron duszony w sosie śmietanowym.