Sałatka śródziemnomorska z bakłażanem i jęczmieniem
Śródziemnomorska Sałatka z bakłażana i jęczmienia może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 722 kalorie, 17g białka, oraz 46 g tłuszczu każdy. Na 4,39 zł za porcję, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 5 godzin. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Jeśli masz akompaniament: 1 kawałek ricotta salata, bakłażan, mięta, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 79%, co jest całkiem dobre. Spróbuj Sałatka śródziemnomorska z bakłażanem i jęczmieniem, Sałatka śródziemnomorska z bakłażanem i jęczmieniem, oraz Śródziemnomorska Sałatka Jęczmienna dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Umieść stojaki w górnej i dolnej części piekarnika i rozgrzej piekarnik do 218°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
2
Wrzucić bakłażan i cukinię z 5 łyżkami oleju, 3/4 łyżeczki soli i 3/4 łyżeczki pieprzu w misce, a następnie rozłożyć w 2 Naoliwione Duże płytkie (1-cal-Głębokie) patelnie do pieczenia. Pieczone warzywa w piekarniku, od czasu do czasu mieszając i zmieniając pozycję patelni w połowie pieczenia, aż warzywa będą złociste i miękkie, łącznie 20 do 25 minut.
Podgrzać 2 łyżki oleju w ciężkim garnku 3 - do 4-quart na umiarkowanie wysokim ogniu, aż będzie gorąco, ale nie pali, a następnie gotować scallion, kminek, kolendra, i cayenne, mieszając, aż pachnące, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Cały Imbir, Rozgnieciony
1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
2
Dodać jęczmień i gotować, mieszając, aż dobrze pokryte olejem, 2 minuty więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jęczmień
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
3
Dodać bulion i wodę i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, pokryte, aż cały płyn jest wchłaniany i jęczmień jest miękki, 30 do 40 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jęczmień
Goya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Tabliczki Mlecznej Czekolady Bez Orzechów
4
Zdjąć z ognia i odstawić, pokryte, 5 minut.
5
Przenieść do zarezerwowanej płytkiej patelni do pieczenia i rozprowadzić do szybkiego ostygnięcia, odsłoniętego, do temperatury pokojowej, około 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
9 Sterylizowanych Słoików Do Przetworów O Pojemności Pół Pinty Z Pokrywkami I Pierścieniami
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara
1
Wymieszać sok z cytryny, czosnek, cukier i pozostałe 1/4 łyżeczki soli, 1/4 łyżeczki pieprzu i 3 łyżki oleju w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Mrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
2-1/4 Szklanki śmietanki Kremówki, Podzielonej
Plus 2 łyżki Lodowatej Wody
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
Winegret Z Wermutu
2
Dodaj jęczmień, pieczone warzywa i pozostałe składniki do miski z sosem i wrzucić, aż dobrze połączone.