Sałatka ziołowa z fetą, pieczoną czerwoną papryką i prażonymi orzechami

Sałatka ziołowa z fetą, pieczoną czerwoną papryką i prażonymi orzechami to bezglutenowe, pierwotne, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie przystawka. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 196 kalorii, 8G białka, oraz 17g tłuszczu. Na $1.98 za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Epicurious ma 33 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Jeśli masz pieczoną paprykę ze słoika, połówki orzechów pekan, mieszankę sałatek ziołowych i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Grillowana Sałatka Rzymska z wiśniami, Fetanem i prażonymi orzeszkami piniowymi, Sałatka z cukinii z prażonymi orzeszkami piniowymi, miętą i fetą, oraz Sałatka z jarmużu z zielonymi oliwkami, prażonymi orzechami i serem Feta.
Instrukcje
Połącz mieszankę sałatek ziołowych, posiekaną paloną paprykę i prażone orzechy włoskie w largebowl.
Odcedzić ser feta, rezerwując olej i przyprawy ze słoika.
Posypać sałatką serową feta.
Ubić 3 łyżki reserved mieszanki oleju i przypraw z octem winnym wmała miska.
Mżawka dressing nad sałatką itoss do płaszcza dokładnie. Sałatkę doprawić do smaku solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.Sałatkę podzielić między talerze i podawać.
W porcji: 206 kalorii, 17 g tłuszczu, 2 g błonnika