Sałatka Ziemniaczana Z Ziołami

Sałatka ziemniaczana z ziołami to przepis na danie bezglutenowe, bezmleczne i laktoowowegetariańskie z 6 porcjami. Jedna porcja zawiera 220 kalorii , 5 g białka i 5 g tłuszczu . Za 1,06 USD za porcję przepis ten pokrywa 12% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Najlepiej sprawdza się jako dodatek i jest gotowy w około 45 minut . Mieszanka oliwy z oliwek, bulionu z kurczaka, musztardy dijon i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Będzie hitem na Twoim wydarzeniu z okazji Czwartego Lipca . Ten przepis z Foodnetwork ma 1 fanów. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, przepis ten otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 80% , co jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, sprawdź też inne podobne: Kurczak w ziołach z puree ze słodkich ziemniaków i smażonym brokułem , Sałatka z kuskusem i tofu z kremowym dressingiem ziołowym oraz Sałatka z krewetkami, orzechami pekan i rzodkiewką z dressingiem jogurtowo-ziołowym .
Instrukcje
Zobacz jak przygotować ten przepis.
Umieść ziemniaki i 2 łyżki soli w dużym garnku z wodą. Doprowadź wodę do wrzenia, a następnie zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu przez 10 do 15 minut, aż ziemniaki będą ledwo miękkie po nakłuciu nożem.
Odcedź ziemniaki w durszlaku, a następnie umieść durszlak z ziemniakami nad pustym garnkiem z dala od ognia i przykryj czystym, suchym ręcznikiem kuchennym. Pozostaw ziemniaki na parze przez 15 do 20 minut, aż będą miękkie, ale jędrne.
Tymczasem w małej misce wymieszaj wino, bulion z kurczaka, sok z cytryny, czosnek, musztardę, 2 łyżeczki soli i 3/4 łyżeczki pieprzu. Powoli ubij oliwę z oliwek, aby uzyskać emulsję. Odstaw.
Kiedy ziemniaki będą na tyle chłodne, że można je wziąć do ręki, pokrój je na ćwiartki lub połówki, w zależności od ich wielkości.
Umieść pokrojone ziemniaki w dużej misce i zalej je taką ilością dressingu, aby je zwilżyć. (Podczas leżakowania sałatki może być konieczne dodanie większej ilości dressingu.)
Dodaj cebulę, estragon i pietruszkę, sól i pieprz do smaku. Dobrze wymieszaj, przykryj i wstaw do lodówki na kilka godzin, aby smaki się połączyły.
Podawać na zimno lub w temperaturze pokojowej.