Sałatka ziemniaczana z musztardą kreolską, boczkiem i rukolą
Sałatka ziemniaczana z musztardą kreolską, boczkiem i rukolą to bezglutenowe, bezmleczne i całe 30 przepis z 6 porcjami. Jedna porcja zawiera 355 kalorii, 8G białka, oraz 24g tłuszczu. Na 1,48 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 14 osób uznało ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Mieszanka grubego boczku, pieprzu, łodyg selera i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi ci to Epikurious. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Z łyżeczką wynik 72%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Sałatka z pieczonych słodkich ziemniaków i rukoli z kurkumą miód musztarda jogurt Dressing + myśli o miłości własnej, Sałatka ziemniaczana z boczkiem i musztardą, oraz Ciepła sałatka ziemniaczana z sosem Boczkowo-musztardowym.
Instrukcje
Smażyć boczek na dużej patelni na średnim ogniu, aż crispand rumiane.
Przełożyć boczek na talerz wyłożony papierem i odstawić.
Umieść słodkie ziemniaki i złote ziemniaki Yukon w dwusiedzielne rondle. Przykryj ziemniaki wodą (O2 cale), dodaj 1/2 łyżeczki soli do każdego garnka i przynieś garnki Toa gotować na średnim ogniu. Zmniejsz ogień i gotuj ziemniaki, aż będą tylko gotowane i miękkie.Słodkie ziemniaki gotują się w około 15 minut, a
Ziemniaki Yukon Gold powinny być gotowe za około 12 minut.
Odcedzić ziemniaki i pozostawić do ostygnięcia.
Połączyć ziemniaki, szalotki, seler i Serrano chilesw dużej misce.
Dodać majonez, musztardę, estragon, sól i pieprz, i połączyć. Smak do przypraw, i dodać więcejsól lub pieprz, w zależności od potrzeb. Sałatkę ziemniaczaną wrzucić z arugulą i podawać na dużym talerzu, przyozdobionym pokruszonym bakonem.
Musztarda kreolska to musztarda pełnoziarnista o akrowej konsystencji i zapachu chrzanu. Innymi słowy, jest to musztarda z odrobiną dodatkowego kopa, więc jest w naszym zaułku!
Reprinted with permission from Down Home with The Neelys by Patrick and Gina Neely, (C) 2009 Knopf