Sałatka ziemniaczana Red Bliss z gorgonzolą i orzechami włoskimi
Sałatka ziemniaczana Red Bliss z Gorgonzolanem i orzechami włoskimi może być tylko dodatkiem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera około 7G białka, 18g tłuszczu i w sumie 321 kalorii. Ten przepis serwuje 6 i kosztuje 2,02 USD za porcję. Mieszanka bazylii, pieprzu, jabłka granny smith i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Czwartego Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina i 45 minut. Jest dostarczany przez Allrecipes. Z łyżką wynik 63%, to danie jest dobre. Spróbuj Sałatka z jabłkami, Gorgonzolanem i orzechami włoskimi, Wiosenna Sałatka z Gorgonzolanem i orzechami włoskimi, oraz Sałatka Escarole I Endywia Z Gorgonzolanem I Orzechami Włoskimi dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 275 stopni F (135 stopni C).
Rozłóż orzechy włoskie na blasze do pieczenia i opiekaj, aż orzechy zaczną stawać się złotobrązowe i pachnące, około 30 minut. Uważnie obserwuj orzechy podczas pieczenia, szybko się palą. Po upieczeniu odłóż orzechy na bok, aby ostygły do temperatury pokojowej.
Umieść ziemniaki w dużym garnku i zalej osoloną wodą. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu; zmniejszyć ogień do średnio niskiego, przykryć i gotować na wolnym ogniu do miękkości, około 15 minut. Opłucz pod zimną wodą i umieść w dużej misce. Wstaw do lodówki na zimno.
Połącz jabłka, cebulę, ser i orzechy włoskie ze schłodzonymi ziemniakami.
W małej misce wymieszaj oliwę z oliwek, ocet, bazylię, sól i pieprz.
Polej sałatkę dressingiem i wrzuć do płaszcza.