Sałatka ziemniaczana pieczona w burakach, której nie można jeść

Sałatka ziemniaczana pieczona w burakach, której nie można jeść
Sałatka ziemniaczana Can't-Be-Beet Roasted Potato Salad zajmuje około 55 minut od początku do końca. Za 88 centów za porcję otrzymujesz danie dodatkowe dla 9 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 3 g białka , 3 g tłuszczu i łącznie 140 kalorii . Jest idealna na Czwartego Lipca . Niewiele osób przygotowało ten przepis, a jedna osoba powiedziałaby, że trafił w sedno. Jest dostarczana przez Taste of Home. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową, bezmleczną, laktoowowegetariańską i wegańską . Udaj się do sklepu i kup pieprz, sól, brązowy cukier i kilka innych rzeczy, aby przygotować ją dzisiaj. Biorąc wszystko pod uwagę, uznaliśmy, że ten przepis zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 59% . Ta ocena jest dobra. Podobne przepisy to: Kurczak w puszce piwa, Warzywa po wiejsku z pieczonym czosnkiem , Sałatka z pieczonych buraków i cykorii oraz Sałatka z pieczonych buraków, fig i pomarańczy .

Instrukcje

1
Umieść ziemniaki i cebulę w dwóch formach do pieczenia o wymiarach 15 cali x 10 cali x 1 cal wysmarowanych sprayem do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Estragon OpcjonalnieEstragon Opcjonalnie
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara
2
Posyp 1/4 łyżeczki soli, skrop oliwą i wymieszaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
3
Umieść buraki w garnkach (nie mieszaj).
Składniki, których będziesz potrzebować
Szyfonowata Z Liści JarmużuSzyfonowata Z Liści Jarmużu
4
Piec bez przykrycia w temperaturze 425° przez 35–40 minut lub do momentu, aż warzywa będą miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
5
Do dressingu w małym rondelku wymieszaj bulion, ocet, brązowy cukier, tymianek, pieprz i pozostałą sól. Doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień; gotuj na wolnym ogniu bez przykrycia, aż objętość zredukuje się do 1/3 szklanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Do 1-1/3 Szklanki Wody1 Do 1-1/3 Szklanki Wody
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
6
Przełóż warzywa do dużej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
7
Skropić dressingiem i wymieszać.
8
Posypać pietruszką.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
TrudnośćTwardy
Gotowe W55 m.
Porcje9
Ocena Zdrowia17
Magazyn