Sałatka ziemniaczana pieczona w burakach, której nie można jeść
Sałatka ziemniaczana Can't-Be-Beet Roasted Potato Salad zajmuje około 55 minut od początku do końca. Za 88 centów za porcję otrzymujesz danie dodatkowe dla 9 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 3 g białka , 3 g tłuszczu i łącznie 140 kalorii . Jest idealna na Czwartego Lipca . Niewiele osób przygotowało ten przepis, a jedna osoba powiedziałaby, że trafił w sedno. Jest dostarczana przez Taste of Home. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową, bezmleczną, laktoowowegetariańską i wegańską . Udaj się do sklepu i kup pieprz, sól, brązowy cukier i kilka innych rzeczy, aby przygotować ją dzisiaj. Biorąc wszystko pod uwagę, uznaliśmy, że ten przepis zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 59% . Ta ocena jest dobra. Podobne przepisy to: Kurczak w puszce piwa, Warzywa po wiejsku z pieczonym czosnkiem , Sałatka z pieczonych buraków i cykorii oraz Sałatka z pieczonych buraków, fig i pomarańczy .
Instrukcje
Umieść ziemniaki i cebulę w dwóch formach do pieczenia o wymiarach 15 cali x 10 cali x 1 cal wysmarowanych sprayem do pieczenia.
Posyp 1/4 łyżeczki soli, skrop oliwą i wymieszaj.
Umieść buraki w garnkach (nie mieszaj).
Piec bez przykrycia w temperaturze 425° przez 35–40 minut lub do momentu, aż warzywa będą miękkie.
Do dressingu w małym rondelku wymieszaj bulion, ocet, brązowy cukier, tymianek, pieprz i pozostałą sól. Doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień; gotuj na wolnym ogniu bez przykrycia, aż objętość zredukuje się do 1/3 szklanki.
Przełóż warzywa do dużej miski.
Skropić dressingiem i wymieszać.