Sałatka ze śliwkami i serem pleśniowym

Sałatka ze śliwkami i serem pleśniowym to bezglutenowe i pierwotne danie główne. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.06 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 27g białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 267 kalorii. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla valentin day. Mieszanka oliwy z oliwek, sól, śliwki, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Sałatka Quesadilla ze stekiem i serem pleśniowym, Sałatka Caprese z serem pleśniowym, bazylią i pomidorami, oraz Grillowana Sałatka Stekowa Portobello z serem pleśniowym Vinaigrette dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć pieprz, 1/4 łyżeczki soli, 1 1/2 łyżeczki oliwy z oliwek, i 1 łyżeczka soku z cytryny w małej misce; pocierać po obu stronach steku.
Rozgrzać dużą patelnię na średnim ogniu. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Dodaj stek na patelni; gotować 5 minut z każdej strony lub do pożądanego stopnia doneness.
Wyjmij stek z patelni; pozostaw 5 minut.
Stek pokroić ukośnie w poprzek ziarna na cienkie plasterki.
Pozostałe 1 łyżka oliwy z oliwek, 1 łyżka soku z cytryny, miód i 1/8 łyżeczki soli w dużej misce; dobrze wymieszać trzepaczką.
Dodać rukolę; wrzucić delikatnie do herbu. Ułóż około 1 1/2 szklanki mieszaniny rukoli na każdym z 4 talerzy; top każdej porcji z 3 uncji stek, o 1/2 szklanki śliwek, i 1 łyżka sera.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Stek świetnie komponuje się z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Jednym z win, które można spróbować, jest wino rezerwowe Albertina gold Medal Winner Merlot Lorilai. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 25 dolarów.
![Albertina gold Medal Winner Merlot Lorilai ' s Reserve Wine]()
Albertina gold Medal Winner Merlot Lorilai ' s Reserve Wine
Owocowe aromaty, z miękkimi, elastycznymi taninami i długim wykończeniem.