Sałatka ze słodkich ziemniaków z boczkiem Vinaigrette
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki,więc spróbuj sałatki ze słodkich ziemniaków z boczkiem Vinaigrette. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis służy 8 i kosztuje 1,59 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 468 kalorii, 7G białka, oraz 25 g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Udaj się do sklepu i odbierz słodkie ziemniaki, sól, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 1 minuta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Sałatka ze słodkich ziemniaków z boczkiem Vinaigrette, Pieczone słodkie ziemniaki z boczkiem Vinaigrette, oraz Grillowana Sałatka ziemniaczana z boczkiem + boczek-Dijon Vinaigrette dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć słodkie ziemniaki, cebula, 2 łyżki oliwy z oliwek, i 3/4 łyżeczki soli w dużej misce; wrzucić do herbu. Ułóż warzywa w jednej warstwie na 2 lekko nasmarowanych blachach do pieczenia.
Piec w 450 przez 35 minut lub aż zbrązowieje, usuwając cebulę po 25 minutach i mieszając słodkie ziemniaki.
W międzyczasie, gotować boczek w dużej patelni nonstick na średnim ogniu 12 minut lub aż chrupiące.
Odcedzić boczek, rezerwując 2 łyżki kapieli na patelni.
Dodaj pozostałe 1/4 szklanki oliwy z oliwek, pozostałe 3/4 łyżeczka soli, ocet, musztarda, i pieprz do kapieli na patelni. Dobrze wymieszać.
Przenieść vinaigrette do dużej miski.
Dodać Prażone słodkie ziemniaki, cebula, pekan, i rodzynki, podrzucając delikatnie do herbu. Super.
Uwaga: Jeśli masz tylko jeden piekarnik, umieść 1 blachę do pieczenia na Dolnym stojaku piekarnika i 1 na górnym stojaku; Zmień pozycje po 25 minutach.
Piec 5 do 10 więcej minut lub aż ziemniaki są rumiane.