Sałatka ze szparagów, pomarańczy i soczewicy

Sałatka ze szparagów, pomarańczy i soczewicy
Sałatka ze szparagów, pomarańczy i soczewicy może być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 48 kalorii, 3G białka, oraz 0g tłuszczu na porcję. Na 39 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 30. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz pomarańcze, szampan-szalotka vinaigrette, sałaty, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Sałatka Śliwkowa, Pomarańczowa I Z Soczewicy ... & Fave Five Friday: Pyszne Dania Z Soczewicy, Sałatka z soczewicy i szpinaku ze smażonymi szparagami, Paneerem i C, oraz Sałatka Z Zielonej Soczewicy Ze Szparagami, Jabłkiem I Koprem Włoskim.

Instrukcje

1
Dokładnie opłucz koper włoski. Przyciąć i odrzucić koniec korzenia żarówki. Przyciąć łodygi z żarówki i posiekać liście do równej 1/4 szklanki; łodygi rezerwowe i pozostałe liście do innego użytku. Cienko pokroić żarówkę, i wrzucić z pomarańczy, pieprz, i 1/2 łyżeczki. sól. Przykryć i odstawić do momentu użycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomarańczowyPomarańczowy
Koper WłoskiKoper Włoski
PieprzPieprz
SólSól
2
W międzyczasie pokrój końcówki szparagów na kawałki 1 1/2 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzparagiSzparagi
3
Pokrój łodygi po przekątnej na cienkie plasterki, odrzucając twarde końce.
4
Przynieś 3 szklanki wody i 1/2 łyżeczki. sól do wrzenia w dużym rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
5
Dodać szparagi, i gotować 1 do 2 minut lub aż chrupiące-miękkie; odcedzić. Zanurz się w lodowatej wodzie, aby zatrzymać proces gotowania; odcedzić. Osuszyć ręcznikami papierowymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzparagiSzparagi
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
6
Przynieś 3 szklanki wody i pozostałe 1/2 łyżeczki. sól do wrzenia w rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
7
Dodaj soczewicę; wróć do wrzenia. Zmniejszyć ogień do niskiej, i gotować, często mieszając, 8 do 10 minut lub aż ostry-przetargu.
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
8
Dobrze spuścić i spłukać zimną wodą. Wrzucić soczewicę z 1/4 szklanki szampana-szalotka Vinaigrette.
Składniki, których będziesz potrzebować
VinaigretteVinaigrette
SzampanSzampan
SoczewicaSoczewica
SzalotkaSzalotka
WodaWoda
9
Łącz sałaty, pietruszka, szparagi, mieszanka kopru włoskiego, i liście kopru włoskiego w dużej misce; wymieszać z pozostałym vinaigrette. Łyżka soczewicy na półmisku; wierzch z mieszaniną szparagów.
Składniki, których będziesz potrzebować
VinaigretteVinaigrette
SzparagiSzparagi
SoczewicaSoczewica
Pietruszka-naćPietruszka-nać
Koper WłoskiKoper Włoski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje30
Ocena Zdrowia34
Magazyn