Sałatka ze szparagów, groszku, fasoli i kopru włoskiego
Sałatka ze szparagów, groszku, fasoli i kopru włoskiego to bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie przystawka. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 203 kalorie, 9g białka, oraz 10 g tłuszczu każdy. Na 2,36 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka kopru włoskiego, soli morskiej, grubej soli morskiej i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Wiosenne zielone Risotto z groszkiem, szparagami i koprem włoskim, Czarna Fasola, Groszek I Szparagi, oraz Wiosenna sałatka ze szparagów, rampy, groszku i groszku, z jajkiem gotowanym i skórką cytrynową Vinaigrette.
Instrukcje
Do kremowego sosu cytrynowo-Szczypiorkowego: w słoiku połącz sok z cytryny i sól. Przykryć pokrywką i wstrząsnąć, aby rozpuścić sól.
Dodaj śmietanę, szczypiorek i skórkę z cytryny. Wstrząsnąć, aby zmiksować. Smak przypraw. Opatrunek można użyć natychmiast. (Opatrunek przechowywać w lodówce do 1 tygodnia. Wstrząsnąć, aby ponownie wymieszać przed użyciem.) Ale czy się skrzepnie? Biorąc pod uwagę właściwe okoliczności, takie jak dodanie kwasów lub ciepło, każdy produkt mleczny lub śmietankowy będzie się skrzepł (co oznacza, że białko twarogowe koaguluje i tworzy grudki). Im większa zawartość tłuszczu w mleku lub śmietanie, tym bardziej będzie odporna na zsiadanie. Używam lekkiego kremu o zawartości tłuszczu 12%, podobnie jak to się nazywa pół na pół i nigdy nie miałem problemu z zsiadaniem przy dodawaniu soku z cytryny do kremu.
Do sałatki: przygotuj 4 duże miski wody z lodem.
Przyciąć szparagi, odrzucając zdrewniałe końce. Przyciąć porady przetargu na przekątnej do około 4 cali.
Wytnij Pozostałe łodygi po przekątnej na 3-calowe kawałki.
Napełnij garnek do makaronu 3 litrami wody i doprowadzaj do wrzenia na dużym ogniu.
Dodać grubą sól i kawałki łodygi szparagów. Blansz, odsłonięty, przez 1 minutę. Następnie dodać wskazówki (które będą gotować szybciej) i gotować, aż chrupiące-przetargu, o 3 protokół. (Czas gotowania zależy od wielkości i kruchości szparagów.) Natychmiast usuń durszlak z wody, pozwalając spuścić wodę ze szparagów i rezerwując wodę do gotowania. Zanurz szparagi w misce z lodowatą wodą, aby ostygły tak szybko, jak to możliwe, zachowując chrupiącą i jasnozieloną barwę. (Szparagi ostygną w ciągu 1 do 2 minut. Jeśli zostawisz je dłużej, staną się rozmoczone i stracą chrupkość i smak.)
Szparagi odcedzić i owinąć grubym ręcznikiem kuchennym do wyschnięcia. (Nie gotuj ich z góry, bo stracą swoją kruchość.)
Doprowadzić wodę z powrotem do wrzenia, dodać fasolkę szparagową, i blanszować, odkryte, aż bardzo miękkie, o 4 protokół. (Czas gotowania zależy od wielkości fasoli.) Natychmiast odsączyć fasolę (ponownie rezerwując wodę do gotowania) i zanurzyć je w drugiej misce z lodowatą wodą, aby ostygły tak szybko, jak to możliwe, zachowując chrupiącą i jasnozieloną barwę. (Fasola ostygnie w ciągu 1 do 2 minut. Następnie zmiękną i zaczną tracić chrupkość i smak.)
Przełożyć fasolę na durszlak, odcedzić i owinąć grubym ręcznikiem do wyschnięcia. (Fasola może być gotowana do 2 godzin wcześniej. Trzymaj je zawinięte w ręcznik i trzymaj w temperaturze pokojowej.)
Przynieś 1 litr wody na wolnym ogniu na dnie parowca.
Umieścić groszek na stojaku do gotowania na parze.
Umieść stojak nad gotującą się wodą, przykryj i gotuj na parze, aż groszek będzie ugotowany al dente, 1 do 2 minut. Natychmiast odsączyć groszek i zanurzyć je w innej misce z lodowatą wodą, aby ostygły tak szybko, jak to możliwe i zachowują swoją chrupkość i jasny zielony kolor. (Groszek ostygnie w ciągu 1 do 2 minut. Jeśli zostawisz je dłużej, staną się rozmoczone i zaczną tracić chrupkość i smak.)
Mandoliną lub nożem szefa kuchni pokrój koper włoski na bardzo cienkie plasterki, wrzucając je do ostatniej miski z lodowatą wodą, aby je chrupać przez około 10 minut.
W czasie podawania odsączyć koper włoski, połączyć wszystkie warzywa w dużej misce i wymieszać z wystarczającą ilością sosu, aby pokryć je lekko i równomiernie. Smak przypraw. Ułóż na 4 dużych talerzach obiadowych. Doprawić pieprzem i podawać.