Sałatka ze szparagów, czerwonej cebuli i grillowanych młodych ziemniaków z winegretem rozmarynowym

Zielona fasolka, czerwona cebula i grillowane młode ziemniaki z winegretem rozmarynowym to danie dodatkowe dla 4 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 4 g białka , 19 g tłuszczu i łącznie 285 kalorii . Za 1,98 USD za porcję ten przepis pokrywa 11% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Foodnetwork wymaga oliwy z oliwek, białego octu winnego, soli i pieprzu oraz cebuli. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Od przygotowania do podania ten przepis zajmuje około 1 godziny i 5 minut . Będzie hitem na Twoim wydarzeniu z okazji Czwartego Lipca . To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową, bezmleczną, laktoowowegetariańską i Whole 30. Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 69% to danie jest dobre. Podobne przepisy obejmują : Sałatkę z zielonej fasolki i ziemniaków z dressingiem musztardowym Dijon , Focaccię z rozmarynem i czerwoną cebulą oraz Chili z czerwonej fasoli po nowomeksykańsku .
Instrukcje
Umieść ocet i rozmaryn w blenderze i miksuj do uzyskania gładkiej konsystencji. Powoli dodawaj oliwę z oliwek, aż powstanie emulsja, i dopraw solą i pieprzem do smaku. Przecedź do miski. Rozgrzej grill. Wrzuć ziemniaki do dużej miski z oliwą z oliwek i dopraw solą i pieprzem do smaku. Grilluj skórką do dołu, aż będą złote, obróć i kontynuuj grillowanie, aż będą prawie gotowe.
Umieść w dużej misce i natychmiast wymieszaj z 1/4 szklanki winegretu. W międzyczasie zagotuj duży garnek osolonej wody i dodaj fasolkę szparagową. Gotuj przez 2 minuty i natychmiast wrzuć do miski z lodowatą wodą.
Dodaj fasolkę szparagową i czerwoną cebulę do ziemniaków i skrop resztą winegretu. Dopraw solą i pieprzem do smaku.