Sałatka ze stekiem i rukolą

Need a bezglutenowe i bezmleczne danie główne? Stek z flanki i sałatka z rukoli może być świetnym przepisem, aby spróbować. Ten przepis służy 10. Na 1,63 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 18g białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 164 kalorie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. To będzie hit w Twoim valentin day wydarzenie. Jeśli masz sól koszerna, oliwa z oliwek, black-Eyed peas i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać czarną fasolę można śledzić to danie główne z Deser z czarnej fasoli i słodkich ziemniaków jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Stek Flank Z Sałatką Z Rukoli Ciecierzycy, Stek Z Flanki, Rukola I Sałatka Ziemniaczana, oraz Marynowany stek z cytrynową rukolą i sałatką z fety z " Kitchen Garden Cookbook.
Instrukcje
Połącz cebulę, sok z limonki, skórkę z limonki, nektar z agawy, czosnek i sól w dużej, niereaktywnej misce.
Ubijając w sposób ciągły, dodaj olej w cienkim strumieniu, aż do dobrze wymieszanego. Dobrze doprawić pieprzem i odstawić.Na stek: obie strony steku osuszyć papierowymi ręcznikami, natrzeć olejem i obficie doprawić solą i pieprzem.
Rozgrzać dużą patelnię o grubym dnie na średnim ogniu, aż będzie gorąca, około 3 minut.
Dodaj stek i gotować, aż rumiane, o 4 do 5 minut na stronie średnio rzadkie.
Dodaj paprykę, czarna fasola, i black-Eyed peas do miski reserved dressing i wrzucić do herbu.
Pokrój stek z boku na ziarno w plastry o grubości 1/8 do 1/4 cala.
Dodaj stek i rukolę do miski i wrzucić równomiernie płaszcz. Dobrze doprawić solą i pieprzem.Parowanie napojów: M. Chapoutier Crozes-Hermitage Petite Ruche, Francja. Rukola dodaje pieprzności potrawie, którą można porównać z pieprznym czerwonym winem, a mianowicie Syrah z północnego Rodanu Francji. Ten dodaje śliwki, jeżyny i dzikie zioła, które zapewnią złożoność bez przytłaczania sałatki.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir to moje najlepsze dania do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Flora Springs Napa Valley Merlot z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.
![Flora Springs Napa Valley Merlot]()
Flora Springs Napa Valley Merlot
Pełne smaków czarnej wiśni, jałowca i czarnej lukrecji, łagodzące nuty kardamonu, cynamonu i delikatnego kremu waniliowego. Intrygująca mineralność granitu w winie wraz z przyjemnym, słodkim profilem dębowym w wykończeniu. Jest to wspaniałe samodzielne wino, ale można je łączyć z różnymi daniami. Jego silna osobowość sprawia, że dobrze pasuje do prawie wszystkiego, z czym Cabernet byłby połączony, na przykład do ulubionego steka, ale struktura taniny w winie jest wystarczająco miękka, aby sparować ją z parmezanem z bakłażana lub ulubionym daniem z kurczaka.