Sałatka Ze Starożytnych Ziaren
Starożytna Sałatka zbożowa to bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie przystawka. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.45 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 180 kalorii. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz sól, liście sałaty maślanej, czosnek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Prosta sałatka pomidorowa ze świeżą bułką tartą / udi ' S Ancient Grains, Chleb Z Dawnych Ziaren, oraz Wypiek Chleba: Starożytne Ziarna dla podobnych receptur.
Instrukcje
Chili wytrzeć wilgotną szmatką. Za pomocą nożyczek odetnij i wyrzuć koniec łodygi chili; Usuń i wyrzuć nasiona.
Pokrój chili poprzecznie na paski 1/4 cala.
W 10-do 12-calowej patelni nonstick na średnim ogniu, mieszać chili w oleju, aż pachnie tosty i czuje się lekko chrupiące (unikać przypalania), 1 do 2 protokół. Łyżką z rowkiem, przenieść kawałki chili do ręczników, aby osuszyć (chrupiące, gdy ostygną).
Dodaj cebulę i czosnek na patelnię. Mieszać często na średnim ogniu, aż cebula jest lekko rumiane, o 5 protokół.
Dodaj amarantusa i quinoa. Mieszaj, aż ziarna zostaną lekko upieczone, około 1 minuty.
Wymieszać w kukurydzy i bulionie. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu; przykryć i gotować na średnim ogniu, aż ciecz zostanie wchłonięta, o 15 protokół.
Ostudzić do temperatury pokojowej. Lub zagnieździć patelnię w lodowatej wodzie i od czasu do czasu mieszać widelcem, aż ostygnie, około 10 minut.
Wymieszaj sok z limonki i kolendrę z ziarnami. Łyżka na talerze wyłożone liśćmi sałaty. Najlepsze sałatki z chrupiącymi kawałkami chili.
Dodać sól i pieprz do smaku.