Sałatka z żurawiną
Przepis na sałatkę z żurawiną można przygotować w około 15 minut. Za 95 centów za porcję otrzymasz przystawkę dla 12 osób. Dbasz o swoją sylwetkę? Ten bezglutenowy przepis zawiera 153 kalorie, 3 g białka i 9 g tłuszczu na porcję. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Mieszanka sera, różyczek brokułów, żurawiny i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak smaczny. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 23% wyniku, co jest raczej złym wynikiem. Podobne przepisy to Sałatka z żurawiną i żurawiną, Sałatka z żurawiną i gruszką oraz Sałatka z żurawiną i awokado.
Instrukcje
W dużej misce sałatkowej połącz pierwsze pięć składników. W blenderze wymieszaj cukier, olej, cebulę, ocet, sos żurawinowy, sól i musztardę; przykryć i miksować do momentu wymieszania.
Dodaj mak; przykryć i pulsować przez 5-10 sekund.
Skropić sałatkę; wrzucić do płaszcza.
Polecane wino: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Gruener Veltliner
Sałatka w menu? Spróbuj połączyć z Chardonnay, Sauvignon Blanc i Gruener Veltliner. Zarówno Sauvignon Blanc, jak i Gruner Veltliner mają nuty ziołowe, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do cierpkiego winegretu, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Możesz spróbować Kumeu River Village Chardonnay. Oceniającym podoba się, z oceną 4,3 na 5 gwiazdek i ceną około 22 dolarów za butelkę.
![Chardonnay nad rzeką Kumeu]()
Chardonnay nad rzeką Kumeu
Wino to fermentowało w 25% w barrique ze starego francuskiego dębu i w 75% w zbiornikach ze stali nierdzewnej, dzięki czemu wpływ dębu na nos i podniebienie jest bardzo niewielki. Dzięki temu żywe owoce pięknie się przebiły, z żywymi aromatami limonki i cytryny oraz krzemienną, mineralną ostrością z nutami fig i białej brzoskwini. Ciężkie środkowe podniebienie pokazuje również brzoskwiniową dojrzałość wraz z wyraźną kwaśną mineralnością, która nadaje winu orzeźwiający charakter. jakość oczyszczania. Wino to wyśmienicie sprawdza się jako aperitif, a jeszcze lepiej smakuje z rybami i skorupiakami.