Sałatka z łososia z koprem włoskim, pomarańczą i miętą
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj sałatki z łososia z koprem włoskim, pomarańczą i miętą. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 345 kalorii, 25g białka, oraz 15 g tłuszczu każdy. Na $3.5 za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Mieszanka kopru włoskiego, anyżu, wody i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć pomarańcze pępka, można śledzić to danie główne z Pomarańcze Sorbetowe Bezowe jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Sałatka z zieleni z koprem włoskim, miętą i pomarańczą, Pieczony Koper Włoski Z Sałatką Z Pomarańczy I Mięty, oraz Sałatka z kopru sycylijskiego i pomarańczy z czerwoną cebulą i miętą.
Instrukcje
Umieścić cukier, ocet, anyż Gwiaździsty, i 4 kubkistałe wody w dużej głębokiej patelni. Przyprawa z solą i pieprzem. Zagotować na rozgrzanym ogniu, mieszając, aż cukier się rozpuści.
Addsalmon filet, strona skóry do góry, do patelni. Coverskillet i zdjąć z ognia.
Odstawić 10 minut. Używając łyżki szczelinowej, Odwróć łososia; przykryć i odstawić, aż łososia będzie po prostu nieprzezroczysta w środku, 5 do 6 minutdłuższe.
Łososia wyjąć z płynu i ostudzić.Grubo płatki łososia do średniej miski, usuwając kości i skórę; odstawić.
Wytnij górną i dolną 1/4 cala od siebie. Stań 1 pomarańczowy na 1 płaskim końcu. Używając małego ostrego noża, odetnij skórkę i whitepith. Praca nad dużą miską, pokroić między membranami, uwalniając segmenty do miski.Powtórz z pozostałą pomarańczą.
Dodaj łososia, koper włoski, miętę i oliwę z oliwek. Delikatnie wrzucić tocombine. Doprawić solą i pieprzem.
* Nasiona w kształcie gwiazdy; sprzedawane w piknikach niektórych supermarketów oraz w sklepach specialtyfoods i na rynkach azjatyckich.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować GEN5 Chardonnay. Recenzenci bardzo lubią to z 4.3 z 5 Ocena gwiazdkowa i cena około 9 dolarów za butelkę.
![GEN5 Chardonnay]()
GEN5 Chardonnay
Bardzo przyjazny Chardonnay, z soczystymi tropikalnymi owocami, nutą kremowości i długim, jasnym wykończeniem. Przez pięć pokoleń nasza rodzina mieszkała i pracowała na naszej ziemi w Lodi w Kalifornii, zawsze starając się pozostawić ziemię w lepszym stanie na następne latapokolenia.