Sałatka z łososia, szparagów i Orzo z winegretem cytrynowo-koperkowym
Sałatka z łososiem, szparagami i Orzo z winegretem cytrynowo-koperkowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 2,83 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 24g białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 243 kalorie. Ten przepis służy 6. Jeśli masz cebulę, filet z łososia, winegret cytrynowo-koperkowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać koperek, można śledzić to danie główne z Malinowy Deser Czekoladowy Quesadilla # Choctoberfest jako deser. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 90%. Ten wynik jest super. Podobne przepisy to Sałatka ze szparagów z łososiem i Orzo z winegretem z koperkiem cytrynowym (5 składników), Sałatka ze szparagów i krewetek z winegretem z koperkiem cytrynowym, oraz Wiosenne Orzo ze szparagami, cytryną i koperkiem.
Instrukcje
W dużym rondlu zagotować 6 szklanek wody.
Dodać szparagi; gotować 3 minuty lub aż chrupiące-miękkie.
Szparagi wyjąć z wody szczypcami lub łyżką szczelinową, rezerwując wodę na patelni. Szparagi zanurzyć w lodowatej wodzie, odcedzić i odstawić.
Powrót zarezerwowanej wody do wrzenia.
Dodać orzo i gotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, pomijając sól i tłuszcz.
Podczas gotowania orzo filet posypać równomiernie solą i pieprzem.
Umieść rybę na wyłożonej folią patelni brojlerów pokrytej sprayem do gotowania. Broil 5 minut lub aż ryby płatki łatwo podczas badania widelcem lub do pożądanego stopnia doneness. Używając 2 widelców, połóżcie rybę na duże kawałki.
Połączyć ryby, orzo, szparagi, cebula, i cytryna-koperek Vinaigrette w dużej misce; wrzucić delikatnie do herbu.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś w menu? Spróbuj sparować z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować Chateau Ste. Michelle Indian Wells Wino Chardonnay. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 18 dolarów za butelkę.
Chateau Ste. Michelle Indian Wells Wino Chardonnay
"Nasze Indian Wells Chardonnay zapewnia atrakcyjny tropikalny charakter owoców typowy dla ciepłych miejsc, takich jak Wahluke Slope. Lubię ten dojrzały ananas Chardonnay i toffi maślane smaki i bogatą, kremową konsystencję. Spróbuj z przegrzebkami, krewetkami lub makaronem z bogatymi sosami."- Bob Bertheau