Sałatka z łososia gotowana z sałatą i szparagami
Sałatka z łososia gotowana z sałatą i szparagami to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 37g białka, 25 g tłuszczu, oraz w sumie 401 kalorii. Na 5,66 zł za porcję, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jeśli masz sól i pieprz, musztardę dijon, sałatę górniczą i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 90%. Ten wynik jest super. Spróbuj Lekkie Zawijanie sałaty łososiowej z sosem morelowym, Oliwa z oliwek gotowany łosoś z kurkami i szparagami, oraz Gotowana Sałatka z krewetek i sałaty maślanej z winegretem cytrynowo-pomarańczowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić dużą, głęboką patelnię osolonej wody do wrzenia.
Dodać łodygi szparagów i gotować do miękkości, o 4 protokół. Używając szczypiec, przenieść szparagi na talerz; rezerwy wody na patelni.
W małej misce, ubić sok z cytryny z oliwą z oliwek, szalotka, estragon i musztarda Dijon i doprawić solą i pieprzem.
Filety z łososia doprawić solą i pieprzem. Zrób cztery długie kawałki w każdym pasku skórki cytrynowej, aby zrobić wentylator.
Na każdym filecie z łososia umieść wachlarz skórki cytrynowej; umieść każdy filet w małej, zamykanej plastikowej torbie z zamrażarką i uszczelnij, wyciskając powietrze. Doprowadzić wodę na patelni na wolnym ogniu.
Dodać łososia w workach i kłusować na delikatnym wolnym ogniu, aż tylko gotowane przez, o 10 protokół.
Tymczasem, w dużej misce, wrzucić kawałki sałaty z połową vinaigrette.
Rozłóż sałatę na talerzach, top ze szparagami i skropić winegretem.
Łososia wyjąć z torebek i ułożyć na szparagach; skórkę wyrzucić.
Łososia skropić pozostałym winegretem i podawać od razu.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś w menu? Spróbuj sparować z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Jedno wino, którego możesz spróbować to Hanna Chardonnay. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 20 dolarów.
![Hanna Chardonnay]()
Hanna Chardonnay
Z kolorem genialnego miodu i złotej słomy, to wino przynosi aromaty grillowanej brzoskwini, ciasta gruszkowego, karmelu,babki, ananasa. Na podniebieniu świeże jabłko pokrojone w plasterki ze skórką z ciasta, karmelem, ciastem gruszkowym, grillowaną brzoskwinią, tostem i bananem.