Sałatka z łososia, awokado i ogórka
Sałatka z łososia, awokado i ogórka może być tylko bezglutenowe, bezmleczne, paleolityczne i pierwotne przepis, którego szukałeś. Na 8,25 zł za porcję, dostajesz przystawkę, która serwuje 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 39g białka, 44g tłuszczu, oraz w sumie 617 kalorii. Ten przepis z BBC Good Food wymaga łososia, awokado, oliwy z oliwek i czystego miodu. 59 osób uznało ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 18 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 100%, co jest znakomite. Łosoś z jabłkiem, ogórkiem, salsą z awokado, Grillowany łosoś dziki z salsą ogórkowo-awokado, oraz Plastry ogórka z wędzonym łososiem i kremem z awokado są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Doprawić łososia, następnie natrzeć olejem.
Składniki dressingu wymieszać. Połowę, kamień, obrać i pokroić awokado. Ogórek pokroić na pół i ćwiartować wzdłuż, a następnie pokroić w plasterki. Sałatkę, awokado i ogórek podzielić między cztery talerze, a następnie skropić połową dressingu.
Podgrzać patelnię nieprzywierającą.
Dodać łososia i smażyć przez 3-4 min z każdej strony, aż będzie chrupiący, ale nadal wilgotny w środku. Na każdą sałatkę nałożyć filet z łososia i zalać pozostałym sosem.