Sałatka z ziemniaków, pomidorów, kukurydzy i bazylii
Sałatka z ziemniaków, pomidorów, kukurydzy i bazylii może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 267 kalorii, 7G białka, oraz 9g tłuszczu każdy. Na 3,02 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 3 osoby próbowały i polubiły ten przepis. Mieszanka ziemniaków, kłosy kukurydzy, bazylia, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Sałatka z ziemniaków, pomidorów, kukurydzy i bazylii, Sałatka z kukurydzy, pomidorów i bazylii, oraz BCT (nie Blt) Sałatka z bazylii, kukurydzy i pomidorów dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Umieść ziemniaki w dużym garnku z osoloną wodą i zagotuj. Gotować, aż tylko przetargu widelec, o 15 protokół. Wyłowić ziemniaki pająkiem lub łyżką szczelinową i umieścić je w misce z lodowatą wodą, aby powstrzymać je przed gotowaniem.
Pokroić kukurydzę i połamać każde ucho na pół. Gotować w tej samej wrzącej wodzie przez 5 do 7 minut, aż stanie się miękki, ale nie miękki.
Wyjąć schłodzone ziemniaki do ściereczki do drenażu. Zanurz kukurydzę w tej samej kąpieli lodowej, aż ostygnie.
Każdy ziemniak pokroić w ćwiartki i umieścić w dużej misce.
Usunąć kukurydzę z wody, a także pozostawić do drenażu. Użyj noża szefa kuchni, aby odciąć ziarna z każdego ucha.
Dodaj pomidory winogronowe, cebulę i całe liście bazylii.
Dodać oliwę z oliwek i sok z cytryny i wrzucić delikatnie połączyć. Doprawić do smaku solą i pieprzem.