Sałatka z ziemniaków i rukoli
Sałatka z ziemniaków i rukoli może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 431 kalorii, 10g białka, oraz 25 g tłuszczu każdy. Na 2,25 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka jogurtu, szczypiorku, jajek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Sałatka Z Ziemniaków I Rukoli, Tęczowa Marchewka, Słodki Ziemniak I Rukola, oraz Sałatka z łososia, rukoli, kopru włoskiego i buraków z sosem cytrynowym "kawior" .
Instrukcje
Umieść ziemniaki w dużym garnku.
Dodaj 1 łyżkę soli i tyle wody, aby pokryć przez 2 cale. Doprowadzić do wrzenia. Dusić do przetargu widłowego, o 20 protokół; odcedzić.
Umieść jajka w rondlu i dodaj wystarczającą ilość wody do przykrycia. Doprowadzić do wrzenia i gotować przez 8 minut.
Odcedzić i przelać do miski z lodowatą wodą. Jajka obrać i posiekać. W robocie kuchennym lub blenderze, proces majonez, musztarda, jogurt, szalotka, czosnek, sok z cytryny, pieprz i pozostałą sól, aż będzie gładka. Ziemniaki pokroić na pół i umieścić w misce do serwowania.
Dodać jajka, rukolę i szczypiorek i wrzucić. Przykryć i przechowywać w lodówce przez co najmniej 3 godziny przed podaniem.