Sałatka z ziemniaków i boczku
Sałatka z ziemniaków i boczku to bezglutenowe, bezmleczne i całe 30 przystawka. Na 72 grosze za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 28g tłuszczu, oraz w sumie 347 kalorii. Ten przepis od Allrecipes ma 302 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka boczku, selera, jajek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Z łyżeczką wynik 64%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Grillowana Sałatka ziemniaczana z boczkiem + boczek-Dijon Vinaigrette, Sałatka ziemniaczana z boczkiem, oraz Czerwona Sałatka Ziemniaczana Z Boczkiem.
Instrukcje
Umieść ziemniaki w garnku z wystarczającą ilością wody, aby przykryć i doprowadzić do wrzenia. Gotować przez około 20 minut, lub do miękkości.
W międzyczasie umieść jajka w rondlu i przykryj zimną wodą. Doprowadzić wodę do wrzenia i natychmiast usunąć z ognia. Przykryć i odstawić jajka w gorącej wodzie na 10 do 12 minut.
Wyjąć z gorącej wody i umieścić w misce z zimną wodą do ostygnięcia.
Obierz jajka i umieść 3 z nich w dużej misce. Resztę zarezerwuj na później. Jajka rozgnieść widelcem w misce. Wymieszać z musztardą, majonezem, selerem, solą i pieprzem. Odstawić.
Gotować plastry boczku w kuchence mikrofalowej przez około 4 protokół, aż chrupiące, lub smażyć na patelni na średnim ogniu. Pokruszyć 2 plastry boczku do mieszanki majonezowej. Reszta do dekoracji.
Ziemniaki obrać i posiekać, wymieszać do miski, aż będą równomiernie pokryte. 2 pozostałe jajka pokroić w plasterki i ułożyć na wierzchu sałatki. Pozostały boczek pokruszyć na jajkach, a następnie posypać natką pietruszki.