Sałatka z zielonej fasoli i orzechów laskowych

Sałatka z zielonej fasoli i orzechów laskowych może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 140 kalorii, 2G białka, oraz 12g tłuszczu każdy. Na 59 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Mieszanka orzechów laskowych, oliwa z oliwek, olej z orzechów laskowych i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Sałatka z zielonej fasoli, orzechów laskowych i mięty z sosem cytrynowym, Zielona sałatka z orzechami laskowymi Vinaigrette, oraz Gotowanie z Glossies: Sałatka z zielonej soczewicy z orzechami laskowymi Vinaigrette.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 163° z półką w środku.
Orzechy tostować na małej patelni do pieczenia, aż centra będą złote, 15 do 20 minut (wyciąć jeden otwarty do badania doneness). Ostudzić do ogrzania, a następnie zetrzeć luźne Skórki ręcznikiem kuchennym. Grubo posiekać orzechy.
Fasolę gotować w 6-litrowym garnku wrzącej osolonej wody (1 1/2 łyżki soli na 4 ćwiartki wody), aż będzie miękka, 4 do 6 minut.
Przenieś do lodowej kąpieli, aby przestać gotować.
Wymieszać musztardę, ocet i sól morską w misce, a następnie dodać oliwę z oliwek, siemię lniane i olej z orzechów laskowych, ubijając.
Dodaj fasolę, orzechy i cebulę i dobrze wymieszać. Doprawić solą i pieprzem.
* Fasolę można ugotować 1 dzień wcześniej i schłodzić (raz ostygnie) w plastikowej torbie wyłożonej papierowymi ręcznikami.