Sałatka z zielonego jabłka, Jicamy i krewetek z miętą, trawą cytrynową i sosem Dijon
Zielone jabłko, Jicama i sałatka z krewetkami z miętą, trawą cytrynową i sosem Dijon mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 4. Na 1,25 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 335 kalorii, 5G białka, oraz 28g tłuszczu. Przepis ten zachwycił 139 osób. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Udaj się do sklepu i odbierz krewetki, oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, pokrojone w zapałki jabłko granny smith i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 63%, co jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Sałatka Jicama, jabłko i granat z malinami Dijon Vinaigrette, Jak Spiralizować kalarepę: Sałatka z kalarepy i zielonego jabłka z rukolą z kozim serem, suszoną żurawiną i orzechami włoskimi z sosem miodowo-miodowym, oraz Zwęglona kukurydza, rzodkiewka, Jicama i sałatka z zielonej fasoli z sosem limonkowym.
Instrukcje
Przynieś mały garnek wody do wrzenia. Gotuj krewetki we wrzącej wodzie, aż będą jasnoróżowe Na zewnątrz, a mięso nie jest już przezroczyste w środku, 3 do 5 minut; odcedzić.
Krewetki opłucz zimną wodą, aby całkowicie ostygły. Obrać, devein, i pokroić krewetki na pół wzdłuż; odstawić w misce.
Wrzucić jabłko, jicama, i marchew razem w dużej misce.
Umieść liście mięty, oliwę z oliwek, cukier, ocet, musztardę Dijon, czosnek i trawę cytrynową w robocie kuchennym. Puls do wymieszania, ale nieco masywny, około dwóch 10-sekundowych odstępach.
Wlać sos na mieszaninę jabłek; wrzucić, aż dobrze wymieszane. Sałatka przykryć i krewetki oddzielnie z folią; przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do służyć.
Wymieszać krewetki do sałatki przed podaniem; udekorować kolendrą.