Sałatka Z Winegretem Tymiankowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na hor d ' oeuvre, więc wypróbuj sałatkę z winegretem tymiankowym. Jedna porcja zawiera 42 kalorie, 1G białka, oraz 4G tłuszczu. Ten przepis serwuje 8 i kosztuje 75 centów za porcję. Jeśli masz pod ręką sok z cytryny, ocet jabłkowy, pieprz i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 10 minut. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe, bezmleczne, lakto ovo wegetariańskie i całe 30 dieta. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi ci smak domu. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia not so great spoonacular score of 16%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Pieczona Sałatka piżmowa z jabłkami i winegretem tymiankowym, Grillowana Sałatka z miecznika i bakłażana z winegretem miodowo-tymiankowym, oraz Sałatka z rukoli z jeżynami i Chevre z winegretem Jeżynowo-tymiankowym.
Instrukcje
W słoiku z obcisłą pokrywką połącz olej, ocet, sok z cytryny, tymianek, sól i pieprz; dobrze wstrząśnij.
Podawać z sałatką. Przechowywać w lodówce; wstrząsnąć przed podaniem.
Polecane wino: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Gruener Veltliner
Sałatka w menu? Spróbuj połączyć się z Chardonnay, Sauvignon Blanc i Gruener Veltliner. Sauvignon Blanc i Gruner Veltliner mają nuty herby, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do cierpkich winegret, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Winnica Beaulieu Carneros Chardonnay z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 22 dolarów za butelkę.
![Beaulieu Vineyard Carneros Chardonnay]()
Beaulieu Vineyard Carneros Chardonnay
Drobny żółto-zielony złoty kolor. Bogaty, wysunięty owoc silnie przejawia się bogatymi aromatami miodu gruszkowego i ekstraktu waniliowego, z nutami świeżych ziół i marcepanu. Bardzo pełne, bujne smaki ujawniają zintegrowane, typowo Carneros, dojrzałe jabłko i brzoskwiniowe owoce połączone z pikantnymi waniliowo-cynamonowymi elementami dębu. Finisz jest kremowy, okrągły i prażony, ani "charry", ani resiny, Dąb drobno zrównoważył potężne owoce. Jest to luksusowo teksturowane wino o wysokiej zawartości ekstraktu; świetna folia do bogatych dań rybnych, pikantnego kurczaka lub pieczeni cielęcej.