Sałatka z tuńczyka zapiekana z cytrynowo-kaparowym winegretem i fetą Quesadillas

Sałatka z tuńczyka zapiekana z cytrynowo-kaparowym winegretem i fetą Quesadillas
Sałatka z tuńczyka zapiekana z cytrynowo-kaparowym winegretem i fetą Quesadillas to pescatarian danie główne. Na 4,54 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 414 kalorii, 27g białka, oraz 13g tłuszczu każdy. Jest to dość drogie przepis dla fanów meksykańskiej kuchni. Udaj się do sklepu i odbierz stek z tuńczyka, pomidory, tortille z mąki i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby wykorzystać mąkę tortille można śledzić to danie główne z Chipsy Z Cukrem Cynamonowym jako deser. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 73%, co jest solidne. Podobne przepisy to Zapiekany Tuńczyk z pomidorowo-cytrynowym winegretem, Cytrynowy Kapar Sałatka Z Tuńczykiem Tacos, oraz Sałatka z grillowanych pomidorów i fety z sosem cytrynowo-kaparowym.

Instrukcje

1
Aby przygotować vinaigrette, połącz pierwsze 6 składników; wymieszaj trzepaczką. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
2
Aby przygotować quesadillas, odsączyć fasolę przez sito nad miską, rezerwując 1 łyżkę płynu z fasoli, a pozostałą ciecz wyrzucić.
Składniki, których będziesz potrzebować
FasolaFasola
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Połącz 1/2 szklanki fasoli, 1 łyżkę reserved liquid i oregano w małej misce i zacieru widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
FasolaFasola
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
Rozłóż mieszankę fasoli równomiernie na 2 tortille.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Czerwona Cebula, Drobno Posiekana, Do Podania1 Mała Czerwona Cebula, Drobno Posiekana, Do Podania
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
5
Posypać każdą tortillę 1/4 szklanki sera; top z pozostałych tortillas, i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Czerwona Cebula, Drobno Posiekana, Do Podania1 Mała Czerwona Cebula, Drobno Posiekana, Do Podania
SerSer
6
Posypać rybę 1/2 łyżeczki pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
RybyRyby
7
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Dodaj rybę; gotuj 2 minuty z każdej strony, aż ryba będzie średnio rzadka lub pożądany stopień doneness.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
9
Wyjąć rybę z patelni; grubo posiekać rybę.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
10
Patelnia ciepła pokryta natryskiem do gotowania na średnim ogniu. Gotuj quesadillas przez 4 minuty z każdej strony lub na złoty kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
11
Wyjąć quesadillas z patelni; pokroić każdy na 8 klinów.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
12
Połączyć vinaigrette, Pozostałe fasola, zielenina, pomidor, i oliwki; wrzucić dobrze. Ułóż 2 filiżanki sałatki na każdym z 4 talerzy; podziel rybę równomiernie między sałatki. Do każdej porcji dodać 4 kliny quesadilla.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół
ZieloniZieloni
OliwkiOliwki
PomidorPomidor
FasolaFasola
RybyRyby

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Tuńczyk świetnie komponuje się z Merlotem, Pinot Noir i winem różowym. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Dwa winorośle Columbia Valley Merlot z 4.2 z 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 7 dolarów za butelkę.
Two Vines Columbia Valley Merlot
Two Vines Columbia Valley Merlot
To owocowe wino jest definiowane przez aromaty i smaki malin i czarnych jagód. Ekspresje kawy i kakao ramują środkowe podniebienie, a pikantne, aksamitne wykończenie.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia44
Rodzaje PotrawSałatki
Magazyn