Sałatka z tuńczyka gotowana w oleju może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 472 kalorie, 35g białka, oraz 27 g tłuszczu. Na 7,31 zł za porcję, ten przepis okładki 37% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, rozmaryn, sok z cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać rozmaryn można śledzić to danie główne z Malinowa Pizza deserowa z rozmarynem i kandyzowanymi orzechami pekan jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest doskonały. Podobne przepisy to Oliwa z oliwek gotowany kurczak i rzodkiewka z cytrusowym Pesto, Oliwa z oliwek gotowana Tunan z tymiankiem, cytryną i szalotką, oraz Niedzielna zdrowa, pyszna, prawdziwa Sałatka z tuńczyka-do sałatki z tuńczyka, Melt.
Instrukcje
1
Przynieś fasolę flageolet i 4 szklanki wody do wrzenia w dużym rondlu, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż fasola będzie miękka, 50-60minutes; doprawić solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
2
Fasolę ostudzić; odcedzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola
3
Przełożyć do średniej miski. (Nie gotuj fasoli w puszkach.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola Konserwowa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
4
Gotować fasolkę szparagową w innym dużymsaucepan wrzącej osolonej wody, aż będzie chrupiący, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola Szparagowa
Woda
5
Odcedzić i przenieść durszlak ustawić w misce z lodowatą wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Durszlak
Cukierki Peachie-o
6
Letcool; odcedzić i odstawić. Wytrzyj rondel do sucha.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
7
Rozgrzać olej, rozmaryn i czosnek w samymsaucepan na średnim ogniu, aż do głębokiej frythermometr rejestruje 71°. Seasontuna z solą i pieprzem i gotować w oiluntil nieprzezroczyste z wyjątkiem odrobiny różu w środku, około 4 minut na stronę. Używając szpatułki, przenieś tuńczyka na talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Rozmaryn
Czosnek
Tuńczyk
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka
8
Pozostawić olej do ostygnięcia, a następnie usunąć rozmaryn i czosnek. Odstawić 1/4 szklanki oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek
Olej Do Smażenia
9
Anchois, szalotka, pietruszka, sok z cytryny, musztarda, posiekany koperek, andreserved kłusowania oleju w małej misce; doprawić solą, pieprzem i więcej lemonjuice, w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Cytryny
Sardele
Musztarda
Pietruszka-nać
Szalotka
Pieprz
Koper
Sól
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
Cukierki Peachie-o
10
Dodać trochę vinaigrette tobowl z fasoli flageolet i wrzucić do herbu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół
Fasola
11
Tuńczyk pokroić na duże kawałki i ułożyć półmisek z fasolką szparagową, pomidorami i oliwkami. Top z kilku dillsprigs i służyć z pozostałych vinaigrettealongside.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola Szparagowa
Pomidor
Oliwki
Tuńczyk
12
DO AHEAD: tuńczyk można zrobić 1 dniahead. Powrót ryby do schłodzonego oleju, przykryć iChill.
Merlot, Pinot Noir i wino różowe to świetny wybór do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Flora Springs Napa Valley Merlot z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.