Sałatka z tortellini, boczkiem i cytryną
Przepis na sałatkę z cytrynowymi tortellini i boczkiem można przygotować w około 20 minut . Ten przepis jest dla 4 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 15 g białka , 39 g tłuszczu i łącznie 541 kalorii . Za 1,75 dolara za porcję ten przepis pokrywa 18% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką oregano, majonez, sok z cytryny i kilka innych składników, możesz go przygotować. 1 osoba wypróbowała ten przepis i mu się spodobał. Niewielu osobom naprawdę spodobało się to danie główne. Jest ono dostarczane przez Taste of Home. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 52% . Ta ocena jest dobra. Sałatka z łososiem, rzeżuchą, koprem włoskim i młodymi burakami z cytrynowym dressingiem „kawiorowym” , cytrynową zupą z soczewicy i cytrynowymi plackami z cukinii są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W dużym rondlu ugotuj tortellini zgodnie z instrukcją na opakowaniu, dodając brokuły w ciągu ostatnich 5 minut gotowania. Tymczasem w małej misce wymieszaj majonez, ocet, sok z cytryny, oregano i sól.
Odcedź tortellini i brokuły; delikatnie opłucz zimną wodą.
Przełożyć do dużej miski.
Podawać z sałatą, posypać boczkiem.