Sałatka Z Słodkich Ziemniaków I Jabłek
Need a bezglutenowe i wegetariańskie przystawki? Sałatka z jabłek słodkich ziemniaków może być spektakularny przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.18 za porcję. Jedna porcja zawiera 243 kalorie, 4G białka, oraz 4G tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 30 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka jogurtu, cukru, orzechów włoskich i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest ona dostarczana przez Betty Crocker. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 58%, co jest dobre. Podobne przepisy to Sałatka Z Słodkich Ziemniaków I Jabłek, Sałatka ze słodkich ziemniaków i jabłek, oraz Chipotle Jabłko Sałatka Ze Słodkich Ziemniaków.
Instrukcje
W holenderskim piekarniku 4-do 6-quart umieść kosz na parowiec; dodaj 1/2 cala wody (woda nie powinna dotykać dna kosza).
Słodkie ziemniaki umieścić w koszu; przykryć szczelnie i podgrzać do wrzenia. Zmniejsz ciepło do niskiego; para pokryta 16 do 17 minut lub do miękkości. Zanurz ziemniaki w lodowatej wodzie, aż ostygną; odcedzić.
Tymczasem, posypać orzechy włoskie w nieczystej ciężkiej patelni. Gotować na średnim ogniu 5 do 7 minut, często mieszając, aż orzechy zaczną brązowieć, a następnie stale mieszając, aż do złotego koloru.
W dużej misce, posypać jabłka z cukrem i sokiem z limonki; wrzucić delikatnie do herbu. Wymieszać słodkie ziemniaki, rodzynki, sól i 3 łyżki orzechów włoskich.
W małej misce wymieszać jogurt i majonez.
Wlać mieszaninę słodkich ziemniaków; wrzucić delikatnie do herbu.
Posypać pozostałą 1 łyżką orzechów włoskich. Przykryć; przechowywać w lodówce co najmniej 2 godziny lub do 12 godzin.