Sałatka z sosem cytrynowo-czosnkowym

Sałatka z sosem cytrynowo-czosnkowym
Sałatka z sosem cytrynowo-czosnkowym jest jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przystawka. Ten przepis służy 10. Jedna porcja zawiera 199 kalorii, 4G białka, oraz 17g tłuszczu. Na 93 grosze za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz paprykę, cebulę, filety anchois i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Sunday ' s Special House Dressing-szukasz sosu sałatkowego, który jest kremowy, pikantny i wypełniony świeżymi ziołami? Możesz łatwo zrobić ten sos sałatkowy w domu, Sałatka Ila z sosem cytrynowo-czosnkowym, oraz posiekana sałatka warzywna z sosem cytrynowo-czosnkowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Aby zrobić Dressing: czosnek mielony i zacieru do pasty z solą. W misce ubij razem pastę czosnkową, sok z cytryny, ocet, skórkę i pieprz i ubijaj w oleju, aż się zemulguje. (Dressing można przygotować 1 dzień wcześniej i schłodzić, przykryć. Doprowadzić opatrunek do temperatury pokojowej przed podaniem.)
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 łyżek Posiekanej Natki Pietruszki2 Do 3 łyżek Posiekanej Natki Pietruszki
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Mięso MieloneMięso Mielone
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
1
Wytnij 1-calowe różyczki z brokułów, rezerwując resztę do innego użytku. Oddzielić romaine na liście. (Brokuły i romaine mogą być przygotowane 1 dzień
Składniki, których będziesz potrzebować
1 (14 Uncji) Puszka Bulionu Z Kurczaka1 (14 Uncji) Puszka Bulionu Z Kurczaka
12 Oliwek Nadziewanych Pimiento, Posiekanych12 Oliwek Nadziewanych Pimiento, Posiekanych
2
przed i schłodzone w hermetycznych pojemnikach.)
3
Przygotuj dużą miskę lodu i zimnej wody. W dużym rondlu wrzącej osolonej wody gotować brokuły, aż chrupiące-miękkie, o 3 protokół, i odsączyć w durszlaku. Brokuły zanurz w lodowatej wodzie, aby przestać gotować i dobrze spuścić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
1 (14 Uncji) Puszka Bulionu Z Kurczaka1 (14 Uncji) Puszka Bulionu Z Kurczaka
Rozpryski WermutuRozpryski Wermutu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
4
Marchew obrać i drobno posiekać mandoliną lub inną ręczną krajalnicą lub w robocie kuchennym. Połówki cebuli wzdłuż i pokroić bardzo cienkie w poprzek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
5
Warzywa i anchois układamy dekoracyjnie na półmiskach i w miseczkach do serwowania, a dressing wlewamy do krążka.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego
Starty Parmezan, Do PodaniaStarty Parmezan, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
TrudnośćTwardy
Gotowe W30 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia75
Rodzaje PotrawSałatki
Magazyn