Sałatka z soczewicy z burakami i boczkiem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj sałatki z soczewicy z burakami i boczkiem. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 484 kalorie, 15g białka, oraz 36 g tłuszczu na porcję. Na $2.98 za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 3 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka zielonej soczewicy, szczypiorku, belgijskiej endywii i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Sałatka Z Soczewicy Z Burakami, Sałatka z soczewicy z burakami i granatem, oraz Sałatka z czerwonej soczewicy z Fetanem i burakami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Posiekać około dwóch trzecich boczku na kawałki 1/4 cala; odstawić. Zawiń tymianek, liść laurowy,ziarna pieprzu i czosnek w kawałek gazy; zawiń sznurkiem kuchennym.
Połączyć wiązkę gazę, pozostałe płyty boczek, soczewica i 1/2 łyżeczki soli w średnim rondlu i przykryć zimną wodą o około 2 cali. Doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień do średniej i gotować na wolnym ogniu, aż soczewica będą miękkie, o 25 protokół.
Odcedzić, odrzucając wiązkę gazę i boczek; ostudzić.
Tymczasem, gotować posiekany boczek w średniej patelni nonstick na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż złoty kolor i po prostu chrupiące, o 10 protokół.
Osuszyć na ręcznikach papierowych; odstawić.
Musztardę i ocet ubić w dużej misce. Powoli ubijać oliwę do emulgowania. Buraki wrzucić z około 1 łyżką sosu do małej miseczki; doprawić solą i pieprzem.
Dodaj sałatę, endywia, szalotka, pietruszka, szczypiorek i przygotowaną soczewicę i boczek do miski z dressingiem; doprawić 1/4 łyżeczki soli i kilka mielonych pieprzu i wrzucić. Każdą porcję doprawić burakami.