Sałatka z soczewicy i ryżu
Sałatka z soczewicy i ryżu jest bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 13g białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 303 kalorie. Ten przepis służy 6. Na 1,17 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz cebulę, marchew, sól i pieprz, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 92%. Ten wynik jest super. Spróbuj Sałatka Z Ryżu I Soczewicy, Sałatka Z Soczewicy I Ryżu, oraz Przepis Na Sałatkę Ryżową Z Soczewicy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Podgrzać 1 łyżkę oleju w dużym rondlu.
Dodaj marchew, cebula, i czosnek i saute, aż cebula jest przezroczysta, o 5 protokół. Wymieszać z soczewicą.
Dodać 2 1/2 szklanki bulionu i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Zmniejsz ciepło do średnio-niskiego. Przykryć i dusić delikatnie, aż soczewica są po prostu miękkie, o 15 protokół.
Przełożyć soczewicę do dużej miski.
Tymczasem doprowadzić pozostałe 2 szklanki bulionu i liść laurowy do wrzenia w średnim rondlu na dużym ogniu.
Dodać ryż i powrócić bulion na wolnym ogniu. Przykryć i gotować delikatnie na małym ogniu, aż ryż będzie miękki i ciecz zostanie wchłonięta, około 20 minut (nie mieszaj ryżu, jak gotuje).
Zdjąć rondel z ognia. Napełnij ryż dużym widelcem.
Przełożyć do miski z soczewicą.
Dodać oliwki, natkę pietruszki, tymianek i skórkę cytryny. Wrzucić mieszaninę ryżu z pozostałymi 3 łyżkami oleju do herbu. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.