Sałatka z sezamem i szpinakiem z azjatyckim winegretem

Sezam-crusted przegrzebki i sałatka ze szpinakiem z azjatyckim Vinaigrette może być dobrym przepisem, aby rozwinąć swoje pole receptury przystawki. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.38 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 3G białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 122 kalorie. Jeśli masz sałatkę ze szpinakiem, przegrzebki morskie i / lub nasiona sezamu i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap, całe 30 i wegańskie dieta. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 58%, co jest dobre. Spróbuj Sałatka ze szpinakiem i Frisée z mandarynkami i przegrzebkami z kolendry, Azjatycka posiekana Sałatka z czosnkiem Sezam Vinaigrette, oraz Azjatycka Sałatka z kurczakiem z sezamem Chili Vinaigrette dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wypłukać przegrzebki i osuszyć.
Umieść nasiona sezamu w płytkim naczyniu; dip obu stronach każdego przegrzebka do nasion sezamu.
Podgrzać 1 łyżkę oleju w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj połowę przegrzebki; gotować 2 do 3 protokół z każdej strony, uważając, aby nie rozgotować.
Wyjąć z patelni i ogrzać. Powtórz procedurę z pozostałym olejem i przegrzebkami.
Sałatkę szpinakową podziel równomiernie na 4 talerze. Top z przegrzebków i służyć z pozostałych azjatyckich Vinaigrette (patrz przepis poniżej).
Polecane wino: Chardonnay, Chenin Blanc, Pinot Noir
Chardonnay, Chenin Blanc i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla przegrzebków. Chardonnay i Chenin blanc to świetne zapałki do grillowanych lub smażonych przegrzebków. Jeśli przegrzebki są dopasowane do boczku lub innych wędlin, spróbuj lekko schłodzone pinot noir. Hanna Chardonnay z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
![Hanna Chardonnay]()
Hanna Chardonnay
Z kolorem genialnego miodu i złotej słomy, to wino przynosi aromaty grillowanej brzoskwini, ciasta gruszkowego, karmelu,babki, ananasa. Na podniebieniu świeże jabłko pokrojone w plasterki ze skórką z ciasta, karmelem, ciastem gruszkowym, grillowaną brzoskwinią, tostem i bananem.