Sałatka z serem pleśniowym
Sałatka z serem pleśniowym to przepis bezglutenowy na 4 porcje. Jedna porcja tego dania zawiera około 9 g białka, 23 g tłuszczu i łącznie 272 kalorie. Za 85 centów za porcję ten przepis pokrywa 7% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Mieszanka octu winnego, ząbka czosnku, ziela kopru i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Tylko nielicznym osobom ten hor d'oeuvre naprawdę się podobał. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 34% wyniku, co jest raczej złym wynikiem. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Klasyczna sałatka z serem pleśniowym i sałatką Dole Farm Tour, Klasyczna sałatka z serem pleśniowym i sałatką Dole Farm Tour i Sałatka ziemniaczana z serem pleśniowym.
Instrukcje
W małej misce lub słoiku z ciasno dopasowaną pokrywką połącz pierwsze sześć składników; mieszaj lub wstrząśnij, aż dobrze się wymiesza.
Umieść rzymską sałatkę w dużej misce sałatkowej; na wierzch połóż jajka, grzanki i ser pleśniowy.
Dodać dressing i wymieszać.
Polecane wino: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Gruener Veltliner
Sałatkę można łączyć z Chardonnay, Sauvignon Blanc i Gruener Veltliner. Zarówno Sauvignon Blanc, jak i Gruner Veltliner mają nuty ziołowe, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do cierpkiego winegretu, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Vigilance Chardonnay z oceną 4,1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.
![Chardonnay czujności]()
Chardonnay czujności
Na wysokości od 400 do 3000 stóp i położony u podnóża góry Konocti, niegdyś aktywnego wulkanu, Red Hills AVA charakteryzuje się falistymi wzgórzami, czerwonymi glebami wulkanicznymi i bryzą przypominającą jezioro z Clear Lake, jednego z najstarszych naturalnych jezior w Ameryce Północnej . Owoce tego wina zostały w 70% poddane fermentacji w beczkach, co pozwoliło uzyskać kremowe bogactwo. Część owoców poddano fermentacji jabłkowo-mlekowej, aby dodać maślanej warstwy i złożoności winu. Wino o złotej słomkowej barwie, charakteryzujące się aromatem zielonego jabłka i orzeźwiającymi aromatami tropikalnymi.