Sałatka z ryżem, szparagami i ogórkiem
Sałatka z ryżem, szparagami i ogórkami wymaga około 1 godziny i 40 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 323 kalorie , 8 g białka i 7 g tłuszczu . Ten przepis jest dla 6 osób. Za 2,14 USD za porcję ten przepis pokrywa 19% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i kup olej roślinny, cukier, wodę i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Kilku osobom naprawdę spodobał się ten dodatek. 55 osób uznało ten przepis za pyszny i sycący. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową, bezmleczną, laktoowowegetariańską i wegańską . Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 80% , to danie jest niesamowite. Podobne przepisy znajdziesz w przepisach : Sałatka z sałaty, jabłka i ogórka z koprem włoskim i orzechami włoskimi , Sałatka z krewetek Cajun i marynowanych ogórków oraz Sałatka z ogórka i fasoli cannellini .
Instrukcje
W średniej wielkości rondlu zagotuj 1 3/4 szklanki wody.
Dodaj ryż; zagotuj ponownie. Zmniejsz ogień do niskiego, przykryj i gotuj, aż woda zostanie wchłonięta, a ryż będzie miękki, około 20 minut. Rozdrobnij widelcem; przełóż do miski. Ostudź do temperatury pokojowej.
Gotuj szparagi w dużym rondlu z wrzącą, osoloną wodą, aż będą miękkie, około 1 minuty.
Odcedź i przepłucz zimną wodą, aby ostygło.
Szparagi pokroić na kawałki o długości 2,5 cm.
Do ryżu dodaj szparagi, ogórki i zieloną cebulę.
Wymieszaj musztardę, cukier, ocet, suchą musztardę, olej i posiekany koperek. Przykryj sałatkę i dressing osobno. Schłodź w lodówce, aż będą zimne.
Wlać sos do sałatki i doprawić solą i pieprzem. Wyłożyć dużą miskę sałatą i nałożyć do niej kopczyk sałaty.
Udekoruj gałązkami koperku.