Sałatka z rukolą z miodem, krewetkami zawijanymi w boczek

Sałatka rukola z miodem glazurowane, boczek zawinięte krewetki może być tylko głównym daniem szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 368 kalorii, 22g białka, oraz 28g tłuszczu. Na 2,81 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odebrać sól i pieprz, sok z cytryny, miód, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby użyć pieprzu można śledzić to danie główne z Łatwy Deser Miętowy jako deser. 4 osoby uznały ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 44%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Klon BBQ Przeszklone boczek zawinięte krewetki, Prosciutto zawinięte krewetki z sałatką z rukoli dla dwojga, oraz Prosciutto-zawinięte krewetki z sałatką z rukoli.
Instrukcje
Uwaga: ważne jest, aby używać krewetki jumbo w tym przepisie, ponieważ mniejsze krewetki będzie overcook w czasie, jaki zajmuje boczek owinięty wokół nich chrupiące. Jeśli krewetki jumbo nie są dostępne, precook plastry boczku aż tylko złoty, ale nadal giętkie, a następnie owinąć je wokół prawie gotowe krewetki i przejść z recipe.To zrobić dressing: umieścić 1 łyżkę miodu w średniej misce.
Dodać sok z cytryny i musztardę; ubić do połączenia. Powoli wlać oliwę z oliwek, stale ubijając. Doprawić do smaku solą i pieprzem; zestaw aside.To zrobić sałatkę: użyj 1/2 łyżeczki pieprzu do sezonu krewetek na całym. Owinąć 1 kawałek boczku ciasno wokół każdej krewetki i zabezpieczyć wykałaczką biegnącą wzdłuż (tak krewetki mogą leżeć płasko).
Rozgrzać dużą patelnię na średnim ogniu. Ułóż krewetki w jednej warstwie i gotować, rzut raz, aż bekon jest po prostu chrupiące, o 10 protokół.
Mżawka miód nad krewetek i nadal gotować, fastrygowanie często z soków patelni, aż bekon jest karmelizowany i krewetki są gotowane przez, O 2 minut więcej.
Przenieś na duży talerz. Gdy jest wystarczająco chłodny do obsługi, wyjąć i wyrzucić wykałaczki.Ułóż rukolę na talerzach. Top z ciepłych krewetek, dodać dressing, i służyć.Dodatkowy pomysł: to może również działać tak samo dobrze, jak sałatka ryżowa: kostkę i podsmażyć boczek, dodać krewetki, a następnie wrzucić go na ciepły ryż, rozdrobnione zielenie, i sos słodzony miodem.