Sałatka z rukoli z pieczonym bakłażanem i słodkim sosem z granatów

Sałatka z rukoli z pieczonym bakłażanem i słodkim sosem z granatów
Sałatka z rukoli z pieczonym bakłażanem i słodkim sosem z granatów to bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie przepis z 6 porcjami. Jedna porcja zawiera 398 kalorii, 5G białka, oraz 27 g tłuszczu. Na $2.79 za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Przynosi ci to Epikurious. Jeśli masz sól i pieprz, cebula, bakłażany i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Tylko kilka osób naprawdę lubi tę przystawkę. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 63%, co jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Sałatka z rukoli z pieczonym bakłażanem i słodkim sosem z granatów, Sałatka z pieczonego kalafiora i ciecierzycy z Quinoan i rukolą z migdałami, granatem i Fetanem w sosie cytrynowym tahini, oraz Sałatka z pieczonych słodkich ziemniaków i rukoli z kurkumą miód musztarda jogurt Dressing + myśli o miłości własnej.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 204°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Obrać i pokroić bakłażany na grube krążki o grubości około 1 cala, obrać obie strony olejem, posypać solą morską i położyć na płytkiej blasze do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
Sól MorskaSól Morska
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
3
Umieścić w piekarniku do pieczenia untilgolden i gotowane przez, o 15 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
4
Wyjąć, ostudzić i pokroić każdą rundę na pół. Odstawić.
5
Używając moździerza i tłuczku, zmiażdż nasiona kopru włoskiego i garlicaby zrobić pastę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona Kopru WłoskiegoNasiona Kopru Włoskiego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Zaprawy I TłuczkiZaprawy I Tłuczki
6
Dodaj ocet balsamiczny, miód, lemonjuice, musztarda Dijon, melasa z granatów i oliwa z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Melasa Z GranatówMelasa Z Granatów
Ocet BalsamicznyOcet Balsamiczny
Musztarda DijonMusztarda Dijon
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
MiódMiód
7
Ubij razem, aby emulgować dressing. Odstawić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
8
Na płytkim talerzu położyć liście rukoli.
Składniki, których będziesz potrzebować
RukolaRukola
9
Posypać teonion, pomidory, sól i pieprz na wierzchu. Rzucać, aby połączyć.Rozsypać plastry bakłażana na sałatce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
BakłażanBakłażan
PomidorPomidor
10
Skropić trochę opatrunku.
11
Dekoruj orzeszkami pinii ipomegranatu nasiona.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzeszki SosnoweOrzeszki Sosnowe
NasionaNasiona
12
Podawać natychmiast, z chrupiącym chlebem oliwnym i oliwkami na boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
OliwkiOliwki
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia21
Magazyn