Sałatka z rukoli z kurczakiem i morelami
Sałatka z rukoli z kurczakiem i morelami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis służy 4 i kosztuje 2,21 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 20g białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 238 kalorii. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz morele, warzywa sałatkowe dla smakoszy, pieprz i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Grillowane morele z Burratą, szynką wiejską i rukolą, Sałatka kuskus z kurczakiem i morelami, oraz Niskotłuszczowa Sałatka z kurczakiem z Curry i morelami.
Instrukcje
Przygotować grill na średnim ogniu.
Umieść kurczaka między arkuszami 2 ciężkich folii z tworzywa sztucznego; Funt każdy kawałek do grubości 1 / 2 cala za pomocą młotka mięsnego lub małej ciężkiej patelni.
Kurczaka posypać natką pietruszki, estragonem, 1/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu.
Umieść kurczaka na stojaku do grillowania pokrytym sprayem do gotowania; grill 4 minuty z każdej strony lub do momentu zakończenia.
Przełożyć na talerz; schłodzić do temperatury pokojowej.
W małej misce wymieszać olej, ocet, pozostałą 1/4 łyżeczki soli i szczyptę pieprzu, mieszając trzepaczką.
Połącz rukolę, zielenie, morele i cebulę w dużej misce.
Wlać vinaigrette na mieszaninę rukoli; wrzucić dobrze do herbu.
Umieścić około 2 szklanki mieszaniny rukoli na każdym z 4 talerzy.
Połówki piersi kurczaka pokroić w poprzek na cienkie plasterki; każdą porcję równomiernie polać kurczakiem.
Nuta wina: w tej sałatce pieprzowy kęs rukoli jest ładnie zrównoważony przez pachnące zioła, słodkie morele i grillowanego kurczaka. Świetnym winem z tak złożoną sałatką jest pinot gris z Oregonu. Ma świeże, czyste uczucie i kremowy, owocowy smak. Dwa ulubione: Lemelson Tikka ' s Run i Chehalem, oba 2007 z Willamette Valley, i oba $ Karen MacNeil