Sałatka z rukoli z gruszkami ugotowanymi w Porto i serem Roquefort
Sałatka z rukoli z gruszkami ugotowanymi w Porto i serem Roquefort to bezglutenowe i wegetariańskie przepis z 8 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 2G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 99 kalorii. Na 1,25 zł za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Przynosi wam to moje przepisy. Tylko kilka osób naprawdę lubi tę przystawkę. Mieszanka oleju z orzechów włoskich, pieprzu, belgijskiej endywii i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 39%, co nie jest takie niesamowite. Podobne przepisy to Sałatka Z Rukoli Z Gruszkami I Serem Pleśniowym Gougères, Sałatka z rukoli z serem pleśniowym, gruszkami i morelowym winegretem, oraz Grillowana sałatka ze stekiem i rukolą z sosem Roquefort i Catalina.
Instrukcje
Ułóż gruszki w naczyniu do pieczenia o wymiarach 13 x 9 cali pokrytym natryskiem do gotowania; mżawka z portem.
Posypać równomiernie cukrem. Przykryć i piec w 400 przez 10 minut. Odkryć i piec dodatkowe 15 minut lub aż gruszki są prawie miękkie. Ostudzić całkowicie; rezerwy 1 łyżka płynu z patelni. Gruszki cienko pokroić; odstawić.
Połącz reserved 1 łyżkę płynu, ocet, olej, sól i pieprz, mieszając trzepaczką.
Połącz pokrojone gruszki, rukolę i endive w dużej misce.
Mżawka mieszaniny octu nad mieszaniną rukoli; wrzucić delikatnie do herbu. Ułóż około 1 1/3 szklanki sałatki na każdym z 8 talerzy.
Posypać każdą porcję 1 1/2 łyżeczki sera i 3/4 łyżeczki orzechów.