Sałatka Z Rukoli Z Figami, Fetą I Migdałami Marcona

Sałatka Z Rukoli Z Figami, Fetą I Migdałami Marcona
Sałatka z rukoli z figami, fetą i migdałami Marconan może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 5. Jedna porcja zawiera 312 kalorii, 8G białka, oraz 22g tłuszczu. Na $2.7 za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Domestic Divas Blog ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Mieszanka oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia, feta z koziego mleka, sałatka z rukoli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Sałatka z rukoli z białym olejem truflowym, migdałami Marconan i ogolonym parmezanem, Rukola, Złote wiśnie, migdały Marconan i Parmigiano-Reggiano, oraz Sałatka z pieczonego kalafiora i ciecierzycy z Quinoan i rukolą z migdałami, granatem i Fetanem w sosie cytrynowym tahini dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Szczęśliwego Bezmięsnego Poniedziałku!Dzień w Los Angeles jest burzliwy, ale przynajmniej jest to przerwa od deszczu. Udało mi się wczoraj zakraść wycieczkę na Hollywood Farmers Market, więc mam więcej świetnych przepisów w najbliższych kilku weeks.In tymczasem oto moja ulubiona sałatka, którą ostatnio zrobiłam. Od lat poświęcam się sztuce sałatkowej. Istnieje tak wiele różnych kombinacji składników i smaków. Kto potrzebuje tej samej starej sałaty lodowej? Są sałatki letnie, sałatki jesienne, sałatki zimowe. Twoja wyobraźnia jest twoim przewodnikiem.Inspiracją dla tej sałatki były piękne organiczne figi, które pojawiały się w moim sklepie spożywczym. Do tej" jesiennej " sałatki połączyłem figi z dziką rukolą baby z Farm Kenter Canyon Farms, jednym z moich ulubionych producentów ekologicznej sałaty i zieleni z hrabstwa Ventura (dostępnym zarówno na Whole Foods, jak i lokalnych rynkach rolników). Aby uzupełnić profile smakowe, sałatkę uzupełniłam surową fetą z mleka koziego z Redwood Hill Farms, która ma ładny tang, i migdałami Marcona. Opatrunek był prostym balsamicznym winegretem.Założę się, że zastanawiasz się, " co to do cholery jest migdał Marcona?"Jeśli nigdy ich nie próbowałeś, to jesteś na poczęstunek! Oto z Wikipedii: "odmiana migdałów Marcona, która jest krótsza, okrągła, słodsza i delikatniejsza niż inne odmiany, pochodzi z Hiszpanii i staje się popularna w Ameryce Północnej i innych częściach świata.[17] migdały Marcona są tradycyjnie podawane po lekko podsmażeniu w oleju, a także są używane przez hiszpańskich szefów kuchni do przygotowania deseru zwanego turrn."Zarówno Kuzak, jak i ja" ooohing "i" ahhing " nad tą sałatką. Nie tylko prezentacja była piękna, ale smaki były na miejscu. Co więcej, jest to zdrowe danie z dużą ilością owoców (figi), zieleni (rukola), zdrowych tłuszczów (oliwa z oliwek, migdały) i białka (migdały, feta), aby przejść wokół. Tak bardzo mi się podobał, że następnego wieczoru zrobiłam go ponownie na kolację...Sałatka z rukoli z figami, fetą i migdałami Marcona
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Mrożonej Zielonej Fasolki Ciętej2 Szklanki Mrożonej Zielonej Fasolki Ciętej
Papryczki Serrano Lub 1 Duża Papryczka Jalapeno, Bez Pestek I PosiekanaPapryczki Serrano Lub 1 Duża Papryczka Jalapeno, Bez Pestek I Posiekana
Crostini Z Czosnkiem, OpcjonalnieCrostini Z Czosnkiem, Opcjonalnie
Mleko KozieMleko Kozie
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
Piersi Z Kurczaka Z RożnaPiersi Z Kurczaka Z Rożna
ZieloniZieloni
1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego
Mieszane Liście Sałat, Umyte I OdwirowaneMieszane Liście Sałat, Umyte I Odwirowane
1 (8-uncjowy) Słoik Miodu1 (8-uncjowy) Słoik Miodu
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
2
Obsługuje 4 osoby
3
Czas przygotowania: 5 minut
4
Drukuj Przepis
5
Składniki1 kufel figi, ćwiartka4 szklanki organicznej rukoli1 / 2 szklanki migdałów Marcony1 / 4 szklanki mleka koziego fetabalsamiczny winegret: 2 łyżki dobrego winegru balsamicznego 1/4 szklanki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczeniasalta i pieprz
Składniki, których będziesz potrzebować
Mleko KozieMleko Kozie
1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Ciasto KukurydzianeCiasto Kukurydziane
1 (8-uncjowy) Słoik Miodu1 (8-uncjowy) Słoik Miodu
6
Aby zrobić winegret balsamiczny, umieść ocet balsamiczny w misce. Powoli ubijamy oliwę z oliwek. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Mrożonej Zielonej Fasolki Ciętej2 Szklanki Mrożonej Zielonej Fasolki Ciętej
Udziec Jagnięcy (wyjęty Z Lodówki I Pozostawiony W Temperaturze Pokojowej Na 1 Godzinę Przed Przygotowaniem)Udziec Jagnięcy (wyjęty Z Lodówki I Pozostawiony W Temperaturze Pokojowej Na 1 Godzinę Przed Przygotowaniem)
12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (ok.12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (ok.
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
7
Warstwa jednej czwartej rukoli i fig na talerzu. Powtórz z pozostałymi składnikami, umieszczając je na trzech kolejnych talerzach. Na każdym talerzu wymieszaj jedną czwartą migdałów i sera feta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mieszane Liście Sałat, Umyte I OdwirowaneMieszane Liście Sałat, Umyte I Odwirowane
Crostini Z Czosnkiem, OpcjonalnieCrostini Z Czosnkiem, Opcjonalnie
Piersi Z Kurczaka Z RożnaPiersi Z Kurczaka Z Rożna
1 (8-uncjowy) Słoik Miodu1 (8-uncjowy) Słoik Miodu
8
Mżawka z winegretem. Smacznego!Źródło składników figi Organiczne, Kenter Canyon Farms organic Baby rukola, Redwood Hill Farms surowe mleko kozie feta, migdały Marcona, ocet balsamiczny i oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia z Całej żywności
Składniki, których będziesz potrzebować
1 C. Białego Cukru1 C. Białego Cukru
Udziec Jagnięcy (wyjęty Z Lodówki I Pozostawiony W Temperaturze Pokojowej Na 1 Godzinę Przed Przygotowaniem)Udziec Jagnięcy (wyjęty Z Lodówki I Pozostawiony W Temperaturze Pokojowej Na 1 Godzinę Przed Przygotowaniem)
Migdały MarconaMigdały Marcona
Rukola MałaRukola Mała
1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół
Mleko KozieMleko Kozie
Mieszane Liście Sałat, Umyte I OdwirowaneMieszane Liście Sałat, Umyte I Odwirowane
1 (8-uncjowy) Słoik Miodu1 (8-uncjowy) Słoik Miodu
9
Parowanie Wina
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
10
Arlight, nie piszę tutaj o tym winie, ponieważ wspaniale komponuje się z tym daniem (prawdę mówiąc może być trochę za odważne). Piszę o tym, ponieważ jest to jedno z najlepszych win, jakie ostatnio spróbowałem-Alban Syrah z 2005 roku, Lorraine Vineyards. To przełomowe wino zostało ocenione pożądane 100 punktów (doskonały wynik) przez Roberta Parkera, który jest miłośnikiem big Central Coast Syrah. Alban jest producentem z centralnego wybrzeża, który specjalizuje się w odmianach Rodanu.Dekantowaliśmy tę butelkę, która nadal jest uważana za pijącą po młodej stronie (i powinna dobrze pić do 2022 roku), przez ponad dwie godziny przed wypiciem. Jeden pierwszy smak, to było jasne z jakości tego wina. Był łagodniejszy i bardziej smokier niż się spodziewałem, owoce bardziej stonowane dla Kalifornii (jeżyny, ciemniejsze owoce). Prawdziwe odczucia były smokey, prawie bekon-y zapachy i smaki. To było to ... znalazłem kolejne wino z bekonu! I wykończenie tego wina. Trwało to prawie minutę, powoli rozwijając się nad moim podniebieniem jak smuga dymu. Dzięki Bogu mamy jeszcze dwie butelki czające się w naszej piwnicy. Pozwolimy im się czaić przez jakiś czas...
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa WodaDodatkowa Woda
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
1 łyżeczka Soli Do Obtoczenia Krawędzi Szklanki1 łyżeczka Soli Do Obtoczenia Krawędzi Szklanki
1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje5
Ocena Zdrowia16
Rodzaje PotrawSałatki
Magazyn