Sałatka z rukoli z daktylami i boczkiem
Sałatka z rukoli z daktylami i boczkiem może być tylko przystawką, której szukasz. Na $1.4 za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 25 g tłuszczu, oraz w sumie 304 kalorie. Ten przepis służy 6. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz koszerną sól, rukolę, pieprz i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Sałatka z rukolą i daktylami, orzechami laskowymi i fetą, Rozdrobniona Sałatka z jarmużu z boczkiem i daktylami, oraz Sałatka Frisée z boczkiem, daktylami i czerwoną cebulą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Smażyć boczek na dużej patelni na średnim ogniu, aż ostry, o 8 protokół.Tymczasem, w dużej misce, połączyć rukolę, daktyle, migdały, i parmezan; odstawić.
Przełożyć boczek na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem. Ostrożnie wlać 2 łyżki ciepłych kapieli do małej miseczki.
Dodać ocet, musztardę, sól, pieprz i olej i ubijać do połączenia.
Skropić ciepły vinaigrette na sałatkę i wrzucić. Podzielić między talerze i top z boczkiem, kruszenie go w razie potrzeby.