Sałatka z rukoli z daktylami i boczkiem

Sałatka z rukoli z daktylami i boczkiem
Sałatka z rukoli z daktylami i boczkiem może być tylko przystawką, której szukasz. Na $1.4 za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 25 g tłuszczu, oraz w sumie 304 kalorie. Ten przepis służy 6. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz koszerną sól, rukolę, pieprz i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Sałatka z rukolą i daktylami, orzechami laskowymi i fetą, Rozdrobniona Sałatka z jarmużu z boczkiem i daktylami, oraz Sałatka Frisée z boczkiem, daktylami i czerwoną cebulą dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Smażyć boczek na dużej patelni na średnim ogniu, aż ostry, o 8 protokół.Tymczasem, w dużej misce, połączyć rukolę, daktyle, migdały, i parmezan; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Pomidorowy Hunt's®Sos Pomidorowy Hunt's®
( 23)( 23)
Piersi Z Kurczaka Z RożnaPiersi Z Kurczaka Z Rożna
1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce
DaktyleDaktyle
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Przełożyć boczek na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem. Ostrożnie wlać 2 łyżki ciepłych kapieli do małej miseczki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
Dodać ocet, musztardę, sól, pieprz i olej i ubijać do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie PlasterkiOgórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
(duża Tuba)(duża Tuba)
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
4
Skropić ciepły vinaigrette na sałatkę i wrzucić. Podzielić między talerze i top z boczkiem, kruszenie go w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
VinaigretteVinaigrette
1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia4
Rodzaje PotrawSałatki
Magazyn