Sałatka z rubinowych czerwonych buraków i jabłek
Sałatka z rubinowych buraków i jabłek to bezglutenowa, bezmleczna, paleolityczna i wegetariańska przystawka z dodatkiem lakto ovo. Za 86 centów za porcję ten przepis pokrywa 10% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12 osobom. Jedna porcja zawiera 134 kalorie, 2 g białka i 6 g tłuszczu. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis z Taste of Home wymaga cebuli, buraków, soli i kapusty. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 62% wyniku, co oznacza, że jest solidny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Sałatka z buraków rubinowo-czerwonych, Sałatka z buraków rubinowych z koprem włoskim i orzechami włoskimi oraz Barszcz z buraków rubinowych.
Instrukcje
Szoruj buraki i przycinaj wierzchołki do 1 cala.
Włóż do holenderskiego piekarnika; dodać wodę do zakrycia. Doprowadzić do wrzenia. Zredukować ciepło; gotować na wolnym ogniu pod przykryciem przez 30–60 minut lub do miękkości.
Buraki obierz i pokrój w 1/2-calowe kawałki. kostki. W dużej misce połącz jabłka, jarmuż, kapustę, marchew, cebulę i buraki.
W małej misce wymieszaj pozostałe składniki.
Polej sałatkę; wrzucić do płaszcza. Przechowywać w lodówce pod przykryciem przez co najmniej 4 godziny lub do momentu ochłodzenia, od czasu do czasu mieszając.
Polecane wino: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Gruener Veltliner
Sałatka świetnie komponuje się z Chardonnay, Sauvignon Blanc i Gruener Veltliner. Zarówno Sauvignon Blanc, jak i Gruner Veltliner mają nuty ziołowe, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do cierpkiego winegretu, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Barefoot Bubbly Pink Moscato z oceną 4,9 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
![Boso, musujące różowe Moscato]()
Boso, musujące różowe Moscato
Barefoot Bubbly Pink Moscato jest słodki i soczysty o wybuchowych aromatach i smakach. Najlepiej smakuje schłodzony (36-40 stopni F), ten musujący ma aromat i smak jaśminu i mandarynki uzupełniony czerwoną maliną, truskawką i granatem. Ciesz się kremowym i soczystym finiszem!