Sałatka z dodatkiem pomarańczy to bezglutenowe i wegańskie przystawka. Jedna porcja zawiera 117 kalorii, 2G białka, oraz 4G tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje 61 centów za porcję. Mieszanka octu winnego, slivered liści mięty, oliwy z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Sałatka Żelatynowa Spiced Orange, Sałatka z pomarańczy, orzecha włoskiego i suszonej żurawiny, oraz Sałatka Z Jagnięciny I Pomarańczy, Cebuli I Rukoli.
Instrukcje
1
Małym, ostrym nożem pokrój skórkę i białą błonę z pomarańczy. Pokroić pomarańcze w poprzek 1/8 do 1/4 cala grubości i wyrzucić nasiona.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomarańczowy
Nasiona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nóż
2
W małej misce wymieszaj 4 łyżki octu z oliwą z oliwek i cukrem. Wymieszaj mieszankę przypraw.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mieszanka Przyprawowa
Oliwa Z Oliwek
Ocet
Cukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
W szerokiej, płytkiej misce, delikatnie wymieszać plastry pomarańczy, cebulę, ścinaną miętę i posiekaną kolendrę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plastry Pomarańczy
Kolendra
Cebula
Mięta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Wlać sos i delikatnie wymieszać. Smak i dodać sól i więcej octu w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet
Sól
5
Rozrzuć oliwki, liście mięty i liście kolendry na górze. Łyżka sałatki i sos na talerze.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Kolendra
Mięta
Oliwki
1
Połącz 3/4 łyżeczki nasion kminku lub mielonego kminku, 1/2 łyżeczki papryki lub łagodnego mielonego suszonego chili, 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu lub 1/4 łyżeczki mielonego czarnego pieprzu, 1/2 łyżeczki soli koszernej, 1/4 łyżeczki posiekanych świeżych liści tymianku, 1/4 łyżeczki curry w proszku i 1/8 łyżeczki mielonego cynamonu; jeśli używasz całych przypraw, mieszaj mieszaninę w młynku lub małym maszynce do gotowania na proszek.