Sałatka z pomidorów, pieczonych buraków i marynowanej cebuli
Need a bezglutenowe i wegańskie przystawki? Sałatka z pomidorów, pieczonych buraków i marynowanej cebuli może być doskonałym przepisem do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 152 kalorie, 3G białka, oraz 1g tłuszczu każdy. Na 1,74 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz nasiona kminku, cebulę, wodę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Sałatka z brokułów, buraków i marynowanej cebuli, Cytrusowa marynowana czerwona cebula i Złote buraki Sałatka z zieloną fasolką, oraz Marynowana truskawka z sałatką z pieczonych buraków i Konkurs.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 218°.
Buraki owinąć szczelnie w folię, aby 2 opakowania i piec w środku piekarnika do miękkości, około 1 1/4hours.
Podczas pieczenia buraków, dusić ocet, woda, cukier, i przyprawy, mieszając od czasu do czasu, 15 protokół.
Dodać cebulę i dusić, mieszając, 2 protokół.
Do miski wlać marynowaną cebulę z płynem i przyprawami i ostudzić, od czasu do czasu mieszając, do temperatury pokojowej.
Rozpakuj buraki, a gdy tylko będą wystarczająco chłodne, zdejmij skórki i usuń łodygi.
Buraki pokroić w kliny o grubości 1/2 cala i przełożyć do miski z pomidorami.
Marynowaną cebulę odcedzić na sitku ustawionym nad inną miską i wyrzucić ziele angielskie.
Dodać cebulę (z pozostałymi przyprawami) i 2 łyżki płynu do wytrawiania buraków i dobrze wymieszać. Doprawić solą i pieprzem.
Marynowana cebula może być wykonana 3 dni wcześniej i schłodzona, przykryta.Sałatkę można przygotować 1 dzień wcześniej i schłodzić, przykryć.