Sałatka Z Pomarańczy Kopru Włoskiego
Sałatka z kopru włoskiego jest bezglutenowe, bezmleczne, paleolityczne i lakto ovo Wegetariańskie hor d ' oeuvre. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera około 2G białka, 4G tłuszczu i w sumie 133 kalorii. Za 84 centów za porcję, ten przepis okładki 11% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Mieszanka skórki pomarańczowej, pomarańczy pępkowych, soli i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Niewiele osób zrobiło ten przepis, a 7 powiedziałoby, że trafił w sedno. Przynosi ci smak domu. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 30 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia solidny wynik spoonacular 76%. Spróbuj Krewetki z masłem pomarańczowym i sałatką z kopru włoskiego i pomarańczy, Sałatka Z Kopru Włoskiego Z Pomarańczą, oraz Sałatka Z Pomarańczy Kopru Włoskiego dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Drobno posiekaj tyle liści kopru włoskiego, aby odmierzyć 1/4 szklanki; odstawić.
Pokrój cebulę kopru włoskiego na pół wzdłuż; Usuń i wyrzuć twardą warstwę zewnętrzną, rdzeń kopru włoskiego i wszelkie zielone łodygi.
Pokrój wzdłuż na cienkie plasterki i odmierz 3 filiżanki; umieść w dużej misce.
Dodaj pomarańczowe sekcje.
W słoiku z obcisłą pokrywką połącz sok pomarańczowy, olej, skórkę pomarańczową, sól i pieprz; dobrze wstrząśnij.
Polej koprem włoskim i pomarańczami; delikatnie wymieszaj.
Posyp zarezerwowanymi liśćmi.
Polecane wino: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Gruener Veltliner
Sałatka działa naprawdę dobrze z Chardonnay, Sauvignon Blanc i Gruener Veltliner. Sauvignon Blanc i Gruner Veltliner mają nuty herby, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do cierpkich winegret, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Jednym z win, które można spróbować, jest Willamette Valley Vineyards Dijon Clone Chardonnay. Ma 4,8 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 22 dolarów.
Willamette Valley Vineyards Dijon Clone Chardonnay
Nos otwiera się aromatami cytryny, gruszki, orzecha laskowego i miodu. Bukiet przechodzi w kremowy, średnio mocny łyk, oferując smaki pomarańczy, słodkiej śmietany, wanilii, karmelu i goździków. Równoważenie kwasowości pozostawia wino orzeźwiające, z trwałym wykończeniem i idealne do parowania potraw.Połącz z bogatymi daniami z owoców morza, takimi jak grillowane krewetki lub krewetki z owoców morza, ciasto z kurczaka lub kremowe zupy, dania z ryżu lub ziemniaków, świeże sałatki z winegretami i twarde sery, takie jak starzony Biały cheddar.