Sałatka z pomarańczy, buraków i kopru włoskiego
Krew pomarańcza, buraki i sałatka z kopru włoskiego może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 173 kalorie, 2G białka, oraz 14g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na 1,31 zł za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz olej z orzechów włoskich, pomarańczę do pępka, sok z limonki i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Sałatka Z Pomarańczy, Buraków I Kopru Włoskiego, Mieszana Sałatka Z Buraków Z Krewnymi Pomarańczami, Ogolonym Koprem Włoskim I Ch, oraz Sałatka z buraków i krwawych pomarańczy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400°. Buraki umyć, pozostawiając wodę na skórkach. Owinąć indywidualnie w folię; umieścić na obramowanej blasze do pieczenia, aż buraki będą miękkie po przekłuciu nożem, około 1 godziny.
Tymczasem, za pomocą ostrego noża, pokrójwszystkie skórki i biały rdzeń ze wszystkich pomarańczy; Odrzuć. Pracując nad średnią miską, przeciąć między membranami 2 pomarańczy krwi, aby usunąć segmenty do miski; wycisnąć soki z membran do miski i odrzucić membrany. Pokrój pozostałą krew orangeand Cara Cara orange w poprzek na cienkie koła.
Umieść pokrojone pomarańcze w misce z segmenty.
Dodaj sok z cytryny i sok wapienny.
Obrać schłodzone buraki. 2 buraki pokroić w cienkie krążki.
Pozostałe buraki pokroić w kliny. Szczep soki cytrusowe; rezerwa.
Warstwy buraki i pomarańcze na talerzach, dzieląc równomiernie. Ułóż Koper i onionover buraki. Łyżka reserved soków cytrusowych, następnie obficie skropić sałatkę olejem.Doprawić do smaku grubą solą morską iprzyprawić.
Niech salaterka stać na 5 minutAby umożliwić smaki do stopienia.
Udekoruj sałatkę liśćmi cilanty.