Sałatka z pieczonych buraków z serem pleśniowym
Sałatka z pieczonych buraków z serem pleśniowym może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 896 kalorii, 19g białka, oraz 73g tłuszczu. Ten bezglutenowy i pierwotny przepis służy 4 i kosztuje 3,42 zł za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 40 minut. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Mieszanka soku z cytryny, sok pomarańczowy, ser, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Z łyżeczką wynik 77%, to danie jest solidne. Spróbuj Sałatka z pieczonych buraków z serem pleśniowym, Sałatka z pieczonych buraków z serem pleśniowym i orzechami, oraz Sałatka z czerwonej sałaty i pieczonych buraków z orzechami włoskimi i serem pleśniowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Buraki ułożyć na patelni, skropić olejem i doprawić solą. Przykryć folią.
Piec około 1 godziny, lub do miękkości po przekłuciu nożem.
W rondlu niereaktywnym 1-quart, na średnim ogniu, zmniejsz sok mandarynkowy do około 3/4 szklanki.
Usunąć z ciepła i odcedzić drobnym sitem.
Powrót do rondla; dodać sok z cytryny, sól i pieprz. Na średnim ogniu zmniejszyć, aż mieszanina pęcherzyków i ma konsystencję syropu. Powinieneś mieć około 1/4 szklanki.
Zdjąć z ognia i ponownie odcedzić.
Ostudzić do temperatury pokojowej.
Dodać oliwę z oliwek. Odstawić. (Może być przechowywany w lodówce do 1,5 tygodnia.)
Gdy jest wystarczająco chłodny do obsługi, obrać buraki i cienko pokroić je na okrągłe. Ułożyć na półmisku i skropić sosem. W dużej misce wrzuć szpinak z pozostałym sosem i umieść szpinak na burakach na środku talerza.
Usuń klin sera pleśniowego z zamrażarki. Używając tarki z mikropłytkami, zetrzyj żądaną ilość na sałatce.
Dekoruj prażonymi migdałami.