Sałatka z pieczonych buraków z rukolą, pistacjami i ogolonym pecorino

Jeśli chcesz dodać więcej bezglutenowych i pierwotnych przepisów do swojego pudełka z przepisami, sałatka z pieczonych buraków z rukolą, pistacjami i obranym pecorino może być przepisem, który powinieneś wypróbować. Z tego przepisu składa się 6 porcji zawierających 194 kalorie, 6 g białka i 9 g tłuszczu każda. Za 1,51 USD za porcję ten przepis pokrywa 13% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i kup buraki, buraki młode w dowolnym kolorze, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. 2 osoby uznały ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Najlepiej sprawdza się jako dodatek do dania głównego, a jego przygotowanie zajmuje około 1 godziny i 50 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał solidny wynik łyżką wynoszący 69%. Podobne przepisy to łatwa sałatka z pieczonych buraków z kozim serem, rukolą i pistacjami, sałatka z rukoli i kopru włoskiego z ogolonym pecorino pecorino oraz sałatka z rukoli i frisée z groszkiem, pistacjami i pecorino.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Umieść wszystkie duże buraki na blasze i piecz przez 40 do 45 minut lub do momentu, aż widelec będzie łatwo wsuwał się i wyjmował z buraków.
Na ostatnie 20 minut gotowania dodaj młode buraki na blachę. Gdy buraki ostygną, obierz je. Duże buraki pokroić w plasterki o grubości 1/2 cala.
Młode buraki przekrój na pół.
Rukolę włóż do miski, skrop około połową octu i oliwy z oliwek i obficie dopraw solą. Delikatnie wymieszaj sałatkę, aby połączyły się wszystkie składniki. SPRÓBUJ TEGO! Powinno smakować bardzo aromatycznie, ale nie rozmoczono. Ułóż rukolę na 4 osobnych talerzach sałatkowych. Wszystkie buraki wrzucamy do salaterki, dodajemy pozostały olej, ocet i sól, mieszamy. Usmażone buraki ułożyć na rukoli, posypać pistacjami i pokrojonym pecorino.