Sałatka z pieczonych buraków, orzechów włoskich i rzymskich
Pieczone buraki, Orzech włoski i sałatka Rzymska może być tylko dodatek szukasz. Na 1,78 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 350 kalorii, 10g białka, oraz 30 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 10. Jeśli masz oliwę z oliwek, orzechy włoskie, olej roślinny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Sałatka z pieczonych buraków, kopru włoskiego i orzechów włoskich, Pikantna Sałatka Z Pieczonych Buraków I Orzechów Włoskich, oraz Sałatka z pieczonych buraków, orzechów włoskich i szpinaku dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 191°. wytrzyj buraki oliwą z oliwek.
Każdy Naoliwiony burak umieścić na arkuszu folii. Doprawić solą i pieprzem, dodać gałązkę tymianku. Zbierz folię wokół każdego buraka i zaciskaj końce, aby szczelnie zamknąć. Pieczemy do całkowitego miękkości, 45 minut.
Rozłóż orzechy włoskie w jednej warstwie na blasze do pieczenia.
Piec, często mieszając, aż lekko rumiane, 7 protokół.
Przełożyć do miski do ostygnięcia. Posiekaj orzechy włoskie.
Ubić sól, pieprz, sok z cytryny i musztardę. Stopniowo ubij w oleju.
Usunąć buraki z folii i, pracując pod zimną bieżącą wodą, pocierać je, aby oderwać Skórki.
Każdy burak pokroić na pół w poprzek i cienko pokroić.
Sałatę rozerwać na duże kawałki.
Umieścić w dużej misce; dodać buraki i orzechy. Wymieszać z dressingiem, posypać gorgonzolą i podawać.